Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού IDF, αντισυνταγματάρχης Daniel Hagari, και ένας μεγάλος αριθμός ανώτερων αξιωματούχων στο σύστημα πληροφοριών του IDF ανακοίνωσαν πρόσφατα μαζικές παραιτήσεις από τον στρατό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή επιχειρησιακών και προσωπικών θεμάτων.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι 14: «Μεγάλος αριθμός αξιωματικών ανακοίνωσαν την παραίτησή τους από τη μονάδα που είναι υπεύθυνη για το σύστημα πληροφοριών στον ισραηλινό στρατό».

Μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους ήταν επίσης ο συνταγματάρχης Richard Hecht, εκπρόσωπος του IDF για ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το κανάλι ανέφερε ότι «ο συνταγματάρχης Shlomit Miller Botbol, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού μετά τον Hagari, υπέβαλε επίσης την παραίτηση του, εκτός από μεγάλο αριθμό υπευθύνων αξιωματικών στο τμήμα πληροφοριών του στρατού. .”

Το ισραηλινό κανάλι πρόσθεσε: «Η Μόραν Κατς, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνιών στη μονάδα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, θα αφήσει τη δουλειά της».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι μαζικές παραιτήσεις προέκυψαν από τη διαμαρτυρία των αξιωματικών για τη διεξαγωγή επιχειρησιακών και προσωπικών θεμάτων και εξήγησε ότι οι παραιτήσεις «αντανακλούν την κατάσταση αναταραχής» στη μονάδα πληροφοριών που διαχειρίζεται ο Χάγαρη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το κύμα παραιτήσεων ήρθε μετά τη δημοσίευση της ισραηλινής ραδιοτηλεοπτικής αρχής ηχογράφησης δύο Ισραηλινών κρατουμένων στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες στιγμές πριν σκοτωθούν κατά λάθος από στρατιώτες του ισραηλινού στρατού.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για 150η ημέρα, καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές της Λωρίδας εν μέσω λιμού που έχει γίνει πραγματικότητα.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας άφησαν πάνω από 30.000 νεκρούς και περισσότερους από 70.000 τραυματίες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ οι διεθνείς μεσολαβητές αγωνίζονται ενάντια στο χρόνο για να καταλήξουν σε εκεχειρία πριν από τον μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή: ertnews.gr