Το «χειρόφρενο» σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί την προσεχή Τετάρτη (28/2) βάζει δύσκολα στο κοινό που θα θέλει να δει τα ματς που διεξάγονται στο λεκανοπέδιο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα… Κατ’ αρχήν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα διεξάγονται τρία ματς. Στις 17:00 ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι τη Λαμία σε παιχνίδι που κρίνει πολλά για τους φιλοξενούμενους ειδικά στη μάχη της εξάδας και στο πρόγραμμα χρονικά ακολουθούν τα παιχνίδια των μεγάλων.

Στις 19:00 η ΑΕΚ υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ δύο ώρες αργότερα ξεκινά στη Λεωφόρο το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό. Έτσι με δεδομένη την απεργία στα ΜΜΜ και στα ταξί πλέον υφίσταται ο γρίφος, το σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αν θέλετε για το πώς θα καταφέρουν οι οπαδοί τόσο της Ένωσης όσο και του «τριφυλλιού» να προσέλθουν στα γήπεδα.

Και επειδή, ενδεχομένως να αναρωτιέστε τι ισχύει με τα ΜΜΕ, πάμε να δούμε ποιοι απεργούν.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Ταυτόχρονα χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη, 28/2, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.