Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως και να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες της ζητηθεί για συμβάν που αφορά υπόδικο αναφέρει η Διεύθυνση των Φυλακών, με αφορμή δημοσίευμα ημερομηνίας 25 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, αλλοδαπός υπόδικος παρουσίασε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά και τάσεις αυτοκτονίας. Έγινε αμέσως αντιληπτός από δεσμοφύλακα, και επειδή ο υπόδικος δεν συνεργαζόταν και βρισκόταν εκτός ελέγχου, με τη συνδρομή άλλων δεσμοφυλάκων, αυτός μεταφέρθηκε στο Ιατρείο των Φυλακών, όπου και του παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες. Αυτός έφερε επιφανειακές εκδορές και στα δυο του χέρια, από αυτοτραυματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί, προστίθεται, ότι, από την πρώτη στιγμή του δόθηκαν όλες οι ευκαιρίες να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, τις οποίες και αξιοποίησε.

“Σημειώνουμε ότι ο κρατούμενος από την πρώτη στιγμή του περιστατικού μέχρι σήμερα, δεν έχει διατυπώσει οποιοδήποτε παράπονο εναντίον οποιουδήποτε προσώπου και ιδιαίτερα εναντίον οποιουδήποτε δεσμοφύλακα ή άλλου προσωπικού των Φυλακών. Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως με τον δικηγόρο του συγκεκριμένου υποδίκου και να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες της ζητηθεί για το συμβάν”, σημειώνεται.

Σχετικές λεπτομέρειες για το περιστατικό, δόθηκαν σε λειτουργούς του Γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως & Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επισκέφθηκαν σήμερα τις Φυλακές, επισημαίνεται.

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών  εξαίρει την όλη στάση των δεσμοφυλάκων καθώς και την αποφασιστικότητα, αλλά τον επαγγελματισμό που επέδειξαν στην προσπάθεια τους να σώσουν έναν υπόδικο, ο οποίος με τις δικές του πράξεις έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ