Οι Γουόριορς τίμησαν την μνήμη του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς πριν από τον αγώνα με τους Χοκς με την οικογένειά του να βρίσκεται στο γήπεδο, με ακόμα και τους πιο δυνατούς να λυγίζουν και το κοινό της ομάδας να αποθεώνει τον άλλοτε ασίσταντ της ομάδας.

Ο θάνατος του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς τάραξε την ύπαρξη των Γουόριορς. Συγκλόνισε όλο τον μπασκετικό κόσμο. Στον πρώτο αγώνα του Γκόλντεν Στέιτ μετά την απώλεια του Σέρβου ασίσταντ – και αφού νωρίτερα είχαν αναβληθεί δύο παιχνίδια τους – το κλίμα ήταν φορτισμένο. Και ο κόσμος συγκλονισμένος.

Οι “Πολεμιστές” υποδέχθηκαν τους Χοκς (νίκη με 134-112), σε μία βραδιά αφιερωμένη στον Σέρβο. Η σύζυγός του και τα παιδιά του (με τον γιο του να μοιάζει με κλώνο του) ήταν στο γήπεδο. Και οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν λύγισαν ακόμα και τους πιο δυνατούς. Το VIDEO των Γουόριορς με το χαμογελαστό πρόσωπο του Μιλόγεβιτς ήταν η αρχή. Μετά πήρε το μικρόφωνο ο Στιβ Κερ και μίλησε για τον Σέρβο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν “ένας υπέροχος, εγγονός, γιος, σύζυγος και πατέρας” και ζήτησε από τον κόσμο να μην κρατήσει ενός λεπτού σιγής, αλλά ένα standing ovation ενός λεπτού, “για να μας ακούσει ο Ντέγιαν εκεί ψηλά”.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και ο – ασίσταντ κόουτς των Χοκς – Ιγκόρ Κοκόσκοβ βούρκωσαν. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ξέσπασε σε κλάματα. Οι παίκτες των Γουόριορς φορούσαν όλοι μία εμφάνιση με το όνομα του Μιλόγεβιτς. Στον πάγκο, εκεί που καθόταν, υπήρχε μία φανέλα που έγραφε “Brate”, που σημαίνει “αδελφός” στα σέρβικα. Με τον Κερ να ολοκληρώνει την ομιλία του, στο γήπεδο των Γουόριορς ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Σερβίας. Η κάμερα έπιασε τότε την οικογένεια του Μιλόγεβιτς, με την σύζυγό του να έχει ξεσπάσει σε κλάματα, στην στιγμή που κατέρρευσαν όλοι.

Οι Γουόριορς θα έχουν πάντα στην καρδιά τους το γελαστό παιδι, έναν άνθρωπο που έφυγε πολύ νωρίς, μόλις στα 46 του χρόνια, αλλά πρόλαβε να επηρεάσει πολύ κόσμο.

Δείτε το VIDEO με όσα εκτυλίχθηκαν στην τελετή των Γουόριορς για την μνήμη των Γουόριορς: