Τράπεζα της χρονιάς στην Κύπρο για το 2023, ανακηρύχθηκε η Τράπεζα Κύπρου από το The Banker, ένα από τα κορυφαία διεθνή έντυπα που επικεντρώνεται στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα.

Ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου αναφέρει ότι το βραβείο αυτό, για το οποίο η περίοδος αξιολόγησης διήρκεσε από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Τράπεζα, καθότι αναγνωρίζει τα ορόσημα που επιτεύχθηκαν κατά το προηγούμενο έτος για την ολοκλήρωση της δεκαετούς ανάκαμψης της Τράπεζας, επεκτείνοντας παράλληλα την ψηφιακή προσφορά της στους πελάτες και προσφέροντας αξία στους μετόχους.

Ανακηρύσσοντας την Τράπεζα Κύπρου ως την Τράπεζα της χρονιάς στην Κύπρο, η Joy Macknight, συντάκτρια του The Banker, είπε ότι η Τράπεζα Κύπρου ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό της σε έναν καλά κεφαλαιοποιημένο, διαφοροποιημένο και βιώσιμα κερδοφόρο τραπεζικό όμιλο, που σηματοδοτήθηκε από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επανεκκινήσει τις πληρωμές μερισμάτων από τα κέρδη του έτους 2022.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, στο πλαίσιο του φιλόδοξου σχεδίου ψηφιακού μετασχηματισμού της, η Τράπεζα Κύπρου εγκαινίασε το καινοτόμο ψηφιακό της κατάστημα, το Quickhub, και επέτρεψε την ψηφιακή ένταξη νέων πελατών».

Σχολιάζοντας το βραβείο, ο Πανίκος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον τίτλο ως Τράπεζα της χρονιάς στην Κύπρο από το τραπεζικό περιοδικό The Banker.

Το βραβείο αυτό, είπε, αποτελεί διεθνή αναγνώριση της σημαντικής προσπάθειας και δέσμευσης του προσωπικού για τη βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρει η τράπεζα στους πελάτες μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας παράλληλα αξία για τους μετόχους.