Ανανέωσαν τη συνεργασία τους Χαραλαμπίδης Κρίστης και ΚΟΕΑΣ…(ΦΩΤΟΣ)

Η γαλακτοβιομηχανία Χαραλαμπίδης Κρίστης και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, τη συνέχιση της συνεργασίας τους για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024, στον τομέα του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, πέραν των ενδιαφερόμενων μερών, ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης, καθώς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βαλεντίνα Σάββα, η οποία αναδείχθηκε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ.

Την έναρξη στη συνέντευξη Τύπου έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Στάθης Βάσιλας, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό της Υπουργού Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου, η οποία επαίνεσε αρχικά τη συνεργασία της Χαραλαμπίδης Κρίστης και της ΚΟΕΑΣ για το πρόγραμμα άθλησης το οποίο αρχίζει από τα δημοτικά σχολεία και στο οποίο στηρίζεται η μετέπειτα ανέλιξη αρκετών παιδιών σε πρωταθλητές στίβου. «Ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας επενδύουμε στην ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό ως σημαντική παράμετρο που ενδυναμώνει τη σωματική, κοινωνική και ψυχική τους ευεξία. Καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας αποδεκτές κοινωνικές δεξιότητες, όπως της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας, της αγωνιστικότητας, του σεβασμού σε κανόνες και του σεβασμού των άλλων, ενισχύει τους νεαρούς αθλητές να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους και να εφοδιαστούν με δεξιότητες ζωής. Επιπρόσθετα, η ενδυνάμωση εαυτού, ο αυτοέλεγχος και η αυτοπειθαρχία, η ατομική επιτυχία και όχι η σύγκριση με τους άλλους, η ανάπτυξη και η διατήρηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, συμπληρώνουν τα επιδιωκόμενα μέσω του αθλητισμού», ήταν κάποιες από τις τοποθετήσεις της κας Υπουργού, προσθέτοντας:

«Ισχυρός συνοδοιπόρος της ΚΟΕΑΣ για επίτευξη των στόχων και σκοπών της, είναι η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, η οποία, πιστή στην κοινωνική ευθύνη που διέπει τη λειτουργία της, ανανεώνει τη συνεργασία στήριξής για την περίοδο 2023 – 2024. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της επένδυσης στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, η εταιρεία επικεντρώνεται στην υποστήριξη του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας, αποτελώντας τον διαχρονικό χορηγό των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Θέλω να επαινέσω θερμά την Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου και την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης για τη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία είναι επωφελής για τον αθλητισμό του τόπου μας. Να είστε βέβαιοι ότι, οι πολιτειακές και αθλητικές Αρχές θα βρίσκονται στο πλευρό σας, να ενισχύουν με κάθε δυνατό τρόπο την αποστολή και το υψηλό έργο που επιτελείτε».

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ Περικλής Μάρκαρης, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, από το οποίο αναδείχθηκαν σπουδαίοι πρωταθλητές μας με διεθνείς επιτυχίες, προσθέτοντας. «Το Εθνικό Σχέδιο Υποστήριξης Αναπτυξιακού Αθλητισμού συμβάλει ουσιαστικά στην καλλιέργεια του στίβου, υποστηρίζοντας τα φυτώρια και τις ακαδημίες των Γυμναστικών μας Συλλόγων, στις οποίες χιλιάδες παιδιά ετησίως αποκτούν τις πρώτες τους αθλητικές εμπειρίες. Πέραν της διενέργειας εξειδικευμένων τεστ στα δημοτικά σχολεία από προσοντούχους προπονητές στίβου, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την απογευματινή ενασχόληση των παιδιών με τον κλασσικό αθλητισμό και τη διεξαγωγή πέντε διοργανώσεων σε επαρχιακό επίπεδο. Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τους Παγκύπριους Αγώνες ΕΣΥΑΑ, οι οποίοι διεξάγονται από την Ομοσπονδία μας κάθε Μάϊο».

Απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο κ. Μάρκαρης είπε: «Αναμένουμε ότι το Υπουργείο θα ικανοποιήσει επιτέλους το δίκαιο και πάγιο αίτημα της ΚΟΕΑΣ, και της κοινωνίας ευρύτερα, για επαναφορά των αγώνων στίβου στη Δημοτική Εκπαίδευση. Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτό το μέτρο στήριξης του αναπτυξιακού αθλητισμού, θα ενθαρρυνθεί η έγκαιρη ενασχόληση των παιδιών με τον κλασικό αθλητισμό και θα αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι σύγχρονες προκλήσεις και κίνδυνοι εξαρτήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, όπως τα φαινόμενα της παιδικής παχυσαρκίας, του εθισμού στο διαδίκτυο και της παιδικής παραβατικότητας».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, λέγοντας: «Η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα στον κυπριακό αθλητισμό. Η στήριξη της στον στίβο και στις αξίες που ο αθλητισμός πρεσβεύει, παραμένει σταθερή και διαχρονική. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου σηματοδοτεί τη συνέχιση και ενδυνάμωση της χορηγικής συνεργασίας, μεταξύ της ΚΟΕΑΣ και της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης, η οποία αφορά στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας για την περίοδο 2023-2024. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης και καλούμε το φίλαθλο κοινό να στηρίξει τον χορηγό μας και να αγκαλιάσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΚΟΕΑΣ, προτρέποντας τα παιδιά να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό».

Τη Χαραλαμπίδης Κρίστης εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα: «Ένα χρόνο μετά το ξεκίνημα της στρατηγικής μας συνεργασίας, μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου και της Χαραλαμπίδης Κρίστης, είναι με περηφάνεια που βρίσκομαι εδώ, για να χαιρετήσω τη φετινή διάσκεψη τύπου και να επιβεβαιώσω τη συνέχιση αυτής. Να επιβεβαιώσω πως με ευθύνη, συνεχίζουμε να έχουμε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων και της σκέψης μας στα παιδιά και την ευημερία τους σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που ο Στίβος, της ευγενούς άμιλλας, ο Στίβος του Κλασικού Αθλητισμού, προσφέρει από την ίδια του τη φύση.

Πολλές οι διδαχές της αρχαίας Ελλάδας. Κρατάμε εδώ, σήμερα, δύο μεγάλες αξίες: Ευ αγωνίζεσθαι και Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Όλοι ξέρουμε το νόημα τους και όλοι αντιλαμβανόμαστε τη διαχρονική τους σημασία για τα παιδιά μας. Γιατί, ξεκινώντας από τον στίβο του κλασικού αθλητισμού μεταφέρουμε αυτές τις πολύτιμες αλήθειες και στην ενήλικη, επαγγελματική ζωή. Για ένα καλύτερο αύριο. Συνεχίζουμε λοιπόν! Εύχομαι σε όλες και όλους να δώσουν το… καλύτερό τους».

Ένα τρανό παράδειγμα, της σωστής λειτουργίας του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ είναι η Βαλεντίνα Σάββα. Στα 18 της μόλις χρόνια η Σάββα είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 18 ετών και πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 20 ετών, στη σφυροβολία, ούσα η κορυφαία στον κόσμο στην ηλικία της τα τελευταία χρόνια!!! Απευθυνόμενη προς τα παιδιά των δημοτικών σχολείων που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΣΠ, η αθλήτρια του Γιώργου Αρέστη είπε: «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι να συνεχίσετε να προπονείστε, να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να ακούτε πάντα τους προπονητές σας. Με τη στήριξη των χορηγών, όπως η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, να ξέρετε ότι κι εμείς μπορούμε να φτάσουμε ψηλά και να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, γιατί δεν μας λείπει τίποτα από τις μεγάλες χώρες».

* Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε το μέλος του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης, Ιωάννα Λεωνίδου.

* Με το τέλος της συνέντευξης Τύπου, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μπήκαν στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ και, με την καθοδήγηση προπονητών του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕΑΣ, παρουσίασαν ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο χάρηκαν πολύ οι γονείς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

 

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

H Γουλβς…έσπρωξε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Τσάμπιονσιπ! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Η Γουλβς νίκησε με 1-0 τη Σέφιλντ και τη...

Πανικός έξω από το Γουέμπλεϊ: Μεγάλες καθυστερήσεις στην είσοδο των οπαδών της Λίβερπουλ!

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί στην πλευρά όπου έχουν συγκεντρωθεί...

LIVE: Πάφος FC-ΑΕΚ

Η Πάφος FC υποδέχεται την ΑΕΚ στο στάδιο «Στέλιος...

LIVE: Άρης-Ομόνοια

Ο Άρης υποδέχεται στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» την Ομόνοια για την...

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Με πέντε αλλαγές και Καμπράλ βασικό

Με αρκετές αλλαγές παρατάσσει τον Ολυμπιακό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ....

ΠτΔ: «Ελπίζουμε σε επαφές Ολγκίν σε πιο ψηλό επίπεδο, ακόμη και με Ερντογάν»

Ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να υπάρξουν επαφές της προσωπικής...

LIVE: Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-0 (ΦΩΤΟΣ)

Η Ανόρθωση φιλοξενεί το ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για...

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ-ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ 1-2: Σπουδαίο διπλό και έπιασε κορυφή! (ΦΩΤΟΣ)

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου πήρε σπουδαίο διπλό 2-1 στην...

Πήρε τη ματσάρα στο 90+2′ κι ονειρεύεται Τσάμπιονς Λιγκ η Μονακό! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Τη φετινή σεζόν, η Μονακό τα καταφέρνει περίφημα, μακριά...

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΚΕΔΡΟΣ 0-0: Ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Μακάρειο!(ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Στο Μακάρειο στάδιο Ηρακλής Γερολάκκου και Κέδρος εξήλθαν ισόπαλοι...

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ…

Με την αποχώρηση του Κοσταντίνοφ, παρουσιάστηκε μεγάλο κενό τόσο...

Τέρματα αγώνων Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε στο πιο κάτω video τα τέρματα που σημειώθηκαν...

Αναγκαστική αλλαγή του Κοσταντίνοφ!

Ο Γκιόργκι Κοσταντίνοφ, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ντέρμπι του...

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Αυτές είναι οι ενδεκάδες των ομάδων για τον τελικό του Λιγκ Καπ!

Δείτε τις ενδεκάδες που επέλεξαν οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και...

Με Τζίμα φορ και βασικούς Ντεσπόντοφ-Κωνσταντέλια κόντρα σε Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ

Γνωστές έγιναν περίπου μια ώρα πριν τη σέντρα οι...

Το πηγαδάκι των προέδρων! (ΦΩΤΟΣ)

Ανδρέας Σάντης και Πρόδρομος Πετρίδης πριν την έναρξη του...

ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ…

Βρήκαν τρόπο να πάνε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», οι δύο...

ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ…

Σε πολιτισμένο κλίμα και γενικά σε άψογη ατμόσφαιρα συνομιλούν...

ΕΔΩ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, αναμένει με αγωνία την έκβαση...

Παγκύπριο πρωτάθλημα κ-17: Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική…

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του παγκύπριου πρωταθλήματος κ-17. Ο...

Πρωτάθλημα παίδων κ-15: Ο απολογισμός του α’ και β’ ομίλου…

Άνοιξε σήμερα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου η αυλαία της δεύτερης...

Η νέα όψη της Ανατολικής! (ΦΩΤΟ)

Η Ανόρθωση με ανάρτησή της ενημερώνει πως η Ανατολική...

ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ…

Αυτό ακριβώς κάνουν οι τρεις Ανορθωσιάτες. Παρακολουθούν την προθέρμανση...

Ο Ρουγκάνι λύτρωσε τη Γιουβέντους στην τελευταία φάση! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Η Γιουβέντους με λυτρωτή τον Ρουγκάνι πήρε τη νίκη...

ΕΔΩ-ΣΑΝΤΗΣ

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, μαζί με συνεργάτες του, πριν...

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΥΡΙΑ»

Ο κύριος και η κυρία, μαζί στην κερκίδα για...

Οι Ανορθωσιάτες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»! (ΦΩΤΟΣ)

Δείτε φωτορεπορτάζ από τους Ανορθωσιάτες που βρέθηκαν στο «Αντώνης...

ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΗΣ…

Εφοδιασμένος με τα απαραίτητα και έτοιμος για το ματς...

Τρομερή επιθετικά, ακόμα καλύτερη αμυντικά! (ΦΩΤΟ)

Ναι, το βλέμμα πηγαίνει κατευθείαν στις επιθετικές επιδόσεις και...

Ο ΓΚΑΓΙΕΓΟ…

Για να μπορέσει η Ανόρθωση, να ανατρέψει τα σε...

Με Περέα κι άλλες δύο αλλαγές!

Δείτε πως παρατάσσει την Ανόρθωση, ο Νταβίντ Γκαγιέγο για...

Με δύο νέα πρόσωπα!

Δείτε την αρχική 11άδα του Ρικάρντο Σα Πίντο, προπονητή...

ΑΕΛ: «Το γήπεδο είναι για ψυχαγωγία, αφήστε μακριά τη βία»! (ΦΩΤΟΣ)

Ανακοίνωση από την ΑΕΛ: «Με την ΑΕΛ ενισχύεις το μήνυμα...

Θέλει Τερ Στέγκεν η Αλ Ιτιχάντ για το καλοκαίρι!

Από την περασμένη χρονιά, οι Σαουδάραβες έκαναν... δυναμική είσοδο...

«Να δείξουμε υποστήριξη στον προπονητή μας»!

Την απόφαση της διοίκησης της Μπάγερν και του Τόμας...

Τέμπη: Σε κλίμα συγκίνησης το τρισάγιο για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Σε φορτισμένο κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής,...

Το τελευταίο του Σωφρόνη, χωρίς Σπιλέφσκι και με 10 παίκτες! (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα και κάτι μήνα μετά, από την τελευταία τους...

Ο ΣΑ ΠΙΝΤΟ…

Ο Πορτογάλος, έχει για στόχο να γίνει πρωταθλητής Κύπρου....

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΟΝ…ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!

Το πιθανότερο σενάριο για τον Ντε Λούκας. Να λυθεί πρόωρα...

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ;

Αυτός είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Θα τον θυμάστε (λογικά)...

ΕΞΕΛΙΞΗ με Ζαχαρίου στην Ομόνοια…

Με την επιστροφή του Γιάννη Αναστασίου στο «Ηλίας Πούλλος»...

ΝΕΟΣ ΚΟΟΥΤΣ!

Ο Αλέξης Γαρπόζης είναι ο κανονικός προπονητής της ΑΕΛ,...

To ΠΡΟ-ΠΟ του Μάλε για την πρεμιέρα των πλέι οφ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως και σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής Balla με...

ΜΑΖΙΤΣ-ΞΕΝΙΑ

Από τότε που έφυγε ο Σέρβος, άρχισε η αντίστροφη...

LIVE: Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ 0-0 (ΦΩΤΟΣ)

Η Ανόρθωση φιλοξενεί το ΑΠΟΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για...

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ-ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ 1-2: Σπουδαίο διπλό και έπιασε κορυφή! (ΦΩΤΟΣ)

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου πήρε σπουδαίο διπλό 2-1 στην...

ΑΝΔΡΕΑΣ-ΑΕΛ

Παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ομάδα ο τέως πρόεδρος. Χωρίς ωστόσο...

INSTAGRAM