Ο πρόεδρος του σωματίου της Ομόνοιας Μάριος Αργυρίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή GOAL n’ ROLL της Cytavision και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Για τη νίκη της Ομόνοιας επί του Εθνικού: «Βελτιωθήκαμε επιθετικά, είμαστε η δεύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Με τον Εθνικό δεχτήκαμε πρώτοι τέρμα, όμως επανήλθαμε πλήρως. Σκοράραμε τέσσερα τέρματα και πήραμε τη νίκη. Βελτιώνεται η ομάδα και είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα είναι καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι, μάλιστα περιόρισε και τα τέρματα που δέχεται. Η αμυντική λειτουργία τα πηγαίνει καλύτερα, σημαντικό στοιχείο αυτό. Οι επιστροφές κάποιων παικτών μας έκαναν καλό, πάντως το σύνολο θέλει ηρεμία και χρόνο. Δέχτηκαν αρκετοί παίκτες έντονη κριτική, όμως έδωσαν απαντήσεις, όπως οι Κακουλλής και Λοΐζου, αρκετά παιδιά προσφέρουν στην Ομόνοια. Σημαντικό που εκκινούμε τα παιχνίδια με αρκετούς ντόπιους παίκτες. Αυτό το δεδομένο, πρέπει να μπει στην κουλτούρα των υπόλοιπων ομάδων».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Έχουμε όραμα και στόχους με Κύπριους ποδοσφαιριστές. Η εντολή είναι να παίζουν τα παιδιά των ακαδημιών. Χρειάζεται χρόνος να ετοιμαστούν τα παιδιά. Ο Μπεργκ έκανε την αρχή με κάποιους ποδοσφαιριστές και ο Αυγουστή συνεχίζει αυτό το… «έργο». Ο σχεδιασμός με τους νεαρούς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στις ακαδημίες θέλουμε να βγάζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα, δεν θέλουμε να ξεχωρίζουμε την καταγωγή. Καλό θα είναι τα νέα παιδιά να αγωνίζονται για καιρό στην ομάδα. Είμαστε ανυπόμονοι ως φίλαθλοι».

Για την τακτική αυτή και αν είναι εύκολο να μπει στη νοοτροπία της Ομόνοιας: «Δεν είναι εύκολο, αλλά το προσπαθούμε στον μέγιστο βαθμό. Τα λεφτά πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μετρημένα. Ποιος θα φέρει παραπάνω λεφτά; Ξέρουμε πως προέκυψαν τα χρέη της ομάδας. Δεν θα κάνουμε τα ίδια. Ο στόχος του πρωταθλήματος δεν αλλάζει, παρά την αλλαγή της τακτικής».

Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι αντίπαλοι της Ομόνοιας για το πρωτάθλημα; «Ο Άρης, η Πάφος FC και το ΑΠΟΕΛ σίγουρα. Εμείς πηγαίνουμε για πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας δεν παίζει καλά, αλλά δεν μπορεί να βγάλει κανένας εκτός αυτή την ομάδα».

Για το ιδιόκτητο γήπεδο: «Ο Πρόεδρος το είπε ότι θέλουμε γήπεδο, γύρω στα πέντε χρόνια χρειάζονται για να γίνει ένα γήπεδο. Γίνονται ενέργειες που δεν χρειάζεται να βγουν στο «φως» της δημοσιότητας. Δεν θέλουμε να λέμε πολλά, υπάρχει πλάνο και θέλουμε να αφήσουμε τους ανθρώπους να δουλέψουν. Το θέμα του Μακαρείου σταδίου έκλεισε, αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι κρίμα να υπάρχει το γήπεδο αυτό και να μην βρίσκουμε λύσεις; Δεν μαθαίνουμε από τις άλλες χώρες και την τακτική τους. Η Ομόνοια δεν μπορεί να περιμένει κανέναν. Ξέρουμε την τοποθεσία και τον χώρο, δεν γίνεται τίποτα πρόχειρα ως ομάδα. Έχει σοβαρότητα ο κ. Παπασταύρου. Το βιώσιμο της χωρικότητας είναι κοντά στις 13.000 με 15.000 θέσεις, δεν είμαστε μεγάλη χώρα για να υποστηρίξουμε με ευκολία κάτι μεγαλύτερο».

Για τις προσθήκες της ομάδας τον Ιανουάριο: «Να έχουν εμπιστοσύνη στην οργάνωση της ομάδας. Θα γίνουν κάποιες κινήσεις, αλλά δεν αποφασίζω εγώ, αλλά οι ειδικοί της συγκεκριμένης δουλειάς. Θα γίνουν μελετημένες προσθήκες. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σημαντική. Δεν μπορείς να ξεγράφεις την ομάδα σε καμία περίπτωση».