ΕΠΙΣΗΜΟ: Ρίχνει 20,5 εκατομμύρια στη Ρίο Άβε ο Μαρινάκης!

Η Ρίο Άβε έκανε γνωστά και επίσημα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κυριακής (19/11) με τα μέλη να υπερψηφίζουν την πρόταση της πώλησης του συλλόγου στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θα προχωρήσει σε μια πρώτη επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Η Ρίο Άβε έκανε γνωστά και επίσημα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κυριακής (19/11) με τα μέλη να υπερψηφίζουν την πρόταση της πώλησης του συλλόγου στον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θα προχωρήσει σε μια πρώτη επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου ανέβηκε ένα δελτίο Τύπου αναφορικά με όσα έγιναν την Κυριακή, με την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη και με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Χαρακτηριστικά το Δελτίο Τύπου ανέφερε;

“Σήμερα είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή της FC Rio Ave”. Τα λόγια ήταν από την Αλεξανδρίνα Κρουζ, Πρόεδρο του ΔΣ, στην έναρξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε αυτή την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Vila do Conde, μπροστά σε σχεδόν 600 μέλη.

Το σύνθημα που έδωσε ο Πρόεδρος αναμφίβολα ακολουθήθηκε από τα μέλη σε σχεδόν τέσσερις ώρες συζήτησης και διευκρινίσεων, που μετέτρεψαν αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο επίκαιρες από την ίδρυση της Λέσχης.

Απευθυνόμενη στο κοινό, η Alexandrina Cruz περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της Rio Ave FC και τους λόγους αυτής της έκτακτης κλήσης, αναφέροντας τους παράγοντες που την καθιστούν καθοριστική για το μέλλον του συλλόγου.

«Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και έχει αλλάξει τη φιλοσοφία του και το κέντρο δράσης του. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πάθος, αλλά είναι επίσης ένας πολύπλοκος επιχειρηματικός κόσμος. Και το να μην ακολουθούμε αυτή την εξέλιξη, να μην συνεχίζουμε να θέλουμε να μεγαλώνουμε και να έχουμε τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε, σημαίνει να αποδεχθούμε την ήττα και να μείνουμε ανεπανόρθωτα πίσω […] Ο υποβιβασμός και η υπόθεση Olinga μας έσυραν σε βαθιά κρίση. Υπάρχουν περισσότερες από 13 εκατομμύρια υποχρεώσεις. Παραγγέλνονται αργά. Διακυβεύονται οι ζωές πολλών οικογενειών. Είναι μια εύθραυστη κατάσταση όταν αντιμετωπίζουμε προμηθευτές που δεν λαμβάνουν πληρωμή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Είναι οι δεσμεύσεις απέναντι στην Πολιτεία που βλέπουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε. Μην νομίζετε ότι πρόκειται για δραματοποίηση, πολλοί νόμιζαν ότι ήμουν δραματικός, αλλά είναι πραγματικότητα. Έχουμε την ευθύνη για περισσότερα από 600 παιδιά και νέους στην εκπαίδευσή μας. Η Rio Ave FC βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση».

Επισημαίνοντας αρκετές ιστορίες επιτυχίας, η Alexandrina Cruz τόνισε τον δρόμο που πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει η Rio Ave FC, στην ίδια γραμμή με αρκετούς συλλόγους στην Πορτογαλία που είναι σήμερα ισχυρότεροι με τις επιτυχημένες συνεργασίες που έχουν δημιουργήσει.

«Το τοπίο γύρω μας έχει εξελιχθεί και όλοι πρέπει να το γνωρίζουμε. Πιστεύεις ότι ήταν τυχαίο που άλλοι σύλλογοι άρχισαν να είναι πιο ανταγωνιστικοί, να βελτιώνουν τις συνθήκες τους, να δομούνται στη διοργάνωση και να έχουν αποτελέσματα σαν αυτά που είχαμε ήδη; Είναι απόδειξη ότι σχεδόν όλοι οι σύλλογοι της 1ης και της 2ης Λίγκας αναζήτησαν ξένα επενδυτικά μοντέλα. Παραδείγματα είναι: SC Braga, Famalicão, Estoril, Vizela, Portimonense, Farense, GD Chaves, κ.λπ. Είναι διαστρεβλωμένη η ιστορία αυτών των συλλόγων; Δεν είναι περήφανα τα μέλη για τη Λέσχη; Είναι αυτοί οι σύλλογοι πιο κοντά στην επιτυχία από εμάς ή όχι; Αγαπητά μέλη, με ανοιχτή καρδιά, αν δεν θεωρούσατε αυτή την πρόταση πολύ θετική, έγκυρη και ικανή να επαναφέρει την Rio Ave FC στο δρόμο της επιτυχίας, δεν θα ερχόσασταν εδώ για να την παρουσιάσετε. Δεν έχω σχέδιο Β. Ανέλαβα την υποψηφιότητά μου με το θάρρος και την πεποίθηση ότι θα μπορέσω να βρω μια λύση για τη Rio Ave FC. Και το έκανα. Μια καλή λύση. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι μια εξαιρετική λύση για την Rio Ave FC».

Παρουσιάζοντας την επενδυτική πρόταση που επέλεξε το ΔΣ, μεταξύ όλων όσων ελήφθησαν αυτούς τους μήνες, ο Πρόεδρος την εξέτασε μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο επιχειρηματίας, ελληνικής υπηκοότητας, έχει κάνει μια ισχυρή επένδυση στο διεθνές ποδόσφαιρο, συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό (Ελλάδα) και τη Νότιγχαμ Φόρεστ (Αγγλία), με αποδεδειγμένη εμπειρία και πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει, έχοντας κάνει επίσης όνομα στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στην τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι το πρόσωπο της ικανότητας και της αριστείας στην αθλητική διαχείριση που ηγείται αυτής της πρότασης και ότι η Alexandrina Cruz εξήγησε ότι θέλει το 80% του κεφαλαίου ενός μελλοντικού SAD της Rio Ave FC. Για το σκοπό αυτό, ο Ευάγγελος Μαρινάκης εγγυάται άμεσα την οικονομική ισορροπία του Συλλόγου, με διευθέτηση οφειλών και μείωση των υποχρεώσεων, εκτός από την επένδυση στην κύρια ομάδα τον Ιανουάριο, στο μεταγραφικό παζάρι. Επιπλέον, βραχυπρόθεσμα προτεραιότητα θα είναι οι βελτιώσεις υποδομής στο στάδιο Rio Ave FC, καθώς και η συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη της Ακαδημίας του Συλλόγου.

Μια επένδυση 20,5 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι εγγυημένη μέχρι τον Ιούνιο του 2024, μετά την οποία ο επενδυτής θα δεσμευτεί σθεναρά στη συνέχιση της πολιτικής ανάπτυξης και επιβεβαίωσης της Rio Ave FC, ως βασικού μετόχου της.

Στο τραπέζι βρίσκεται το έντονο ενδιαφέρον αυτού του συνεργάτη για την ανάπτυξη της Rio Ave FC σε όλους τους τομείς, διατηρώντας παράλληλα τις βασικές αρχές και αξίες που καθοδηγούν την ταυτότητα του Ομίλου μεταξύ των μελών του, κάτι που η Διοίκηση δεν θα κάνει ποτέ χωρίς.

Αφού άκουσαν την παρουσίαση της πρότασης στη Συνέλευση από την Πρόεδρο Alexandrina Cruz, τα μέλη εξέφρασαν μια σειρά από εύλογες αμφιβολίες και ανησυχίες σχετικά με, κυρίως, τους όρους διασφάλισης της Λέσχης, ιδίως όσον αφορά τη θέση της στο SAD, τα δικαιώματα προτίμησης ή τα περιουσιακά στοιχεία .

Σε μια τόσο καθοριστική στιγμή, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, θεμιτές και φυσικές, και η Alexandrina Cruz προσπάθησε να τις διαλύσει όσο το δυνατόν περισσότερο, και κυρίως αναπαύοντας τους συνεργάτες σχετικά με τη συμφωνία που θα υπογραφεί με τον επενδυτή και τις εγγυήσεις διασφάλισης Rio Ave FC.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Συνέλευσης, Amândio Couteiro, προχώρησε στη συνέχεια στην έναρξη της περιόδου ψηφοφορίας, όπου εγκωμιάστηκε η εκφρασμένη βούληση των μελών για τη μετατροπή του Rio Ave SDUQ σε SAD, εκτός από την αποδοχή της πρότασης από τον επενδυτή. Ευάγγελου Μαρινάκη και την εξουσιοδότηση της Διοίκησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

Από τα 596 παρόντα μέλη ψήφισαν 555 υπέρ, κατά 20 αποχές και 21 ψήφοι κατά.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τη μεταφορά κεφαλαίου στο νέο ΕΔΕ, 466 εταίροι ψήφισαν υπέρ, 28 απείχαν και 66 ψήφισαν κατά.

Τέλος, και όσον αφορά τη χορήγηση εντολής στο ΔΣ να εγκρίνει όλες τις απαραίτητες πράξεις σχετικά με αυτή τη μεταβίβαση κεφαλαίου, 468 εταίροι ψήφισαν υπέρ, 27 απείχαν και 60 ψήφισαν κατά.

Έτσι, η Διοίκηση εξουσιοδοτείται να ξεκινήσει τα απαραίτητα βήματα για την ίδρυση της Rio Ave FC SAD και να συνάψει τη συμφωνία με τον επενδυτή Ευάγγελο Μαρινάκη, ώστε το συντομότερο δυνατό να ανοίξει ένας νέος κύκλος που θα επιτρέψει στην Rio Ave FC να συνεχίσει να αναπτύσσεται, και παρέχει όλες τις άριστες συνθήκες για την επίτευξη αθλητικής επιτυχίας.

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Sponsored by Cyta Business

ΒΑSKET LEAGUE: Σε τρεις δόσεις η 9η αγωνιστική… (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Από σήμερα Παρασκευή (01/12) μέχρι την Κυριακή (03/12) θα...

Εξήγγειλε υποψηφιότητα για Δήμαρχος Ν. Λευκωσίας – Ιδαλίου ο Ανδρέας Ιωσήφ…

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Νότιας...

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΑΕΕΚ-FREEDOM ΕΝΥ Διγενής… ανοίγουν την αυλαία! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανοίγει σήμερα η αυλαία...

Στους 23 βαθμούς ο υδράργυρος – Ο καιρός το Σαββατοκύριακο…

Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα...

Αρχή από το «Αμμόχωστος» με φαβορί την Ομόνοια! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Από το «Αμμόχωστος» ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής...

NBA: Κάρι και Τόμπσον έκαναν την διαφορά για τους Γουόριορς κόντρα στους Κλίπερς!

Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον βγήκαν μπροστά και οι...

ΦΩΤΟΣ: Στις φλόγες λεωφορείο στην Αγλαντζιά – Μετέφερε μαθητές…

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής μαθητικό λεωφορείο...

ΜΠΟΥΛΣ 120-113 ΜΠΑΚΣ: Ο Γιάννης τα έδωσε όλα, όμως το Μιλγουόκι γνώρισε ήττα-σοκ!

Ο προημιτελικός του In-Season Tournament, του Κυπέλλου του NBA δηλαδή, βρίσκεται...

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Κοντράρεται με το Αζερμπαϊτζάν… (19:00-ΑΛΦΑΜΕΓΑ)

Με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα αντιμετωπίζει σήμερα η Εθνική...

TV Agenda: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 15:30 Friday Fight 43 ONE CHAMPIONSHIP 2023 17:00 Ελλάδα-Σερβία UEFA Women’s Nations...

«Είμαστε ο ΑΡΗΣ…»

Ανάρτηση από τον Άρη μετά την εκτός έδρας ισοπαλία...

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 1-1 ΑΡΗΣ (ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Δείτε τα στιγμιότυπα από την παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) του...

Έτσι βαθμολογήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Ρέιντζερς μετά το «Χ» με τον Άρη… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε μέσα από βίντεο πως η Daily Record βαθμολόγησε...

ΜΠΑΜΠΙΚΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο τραυματισμός του Μπαμπίκα... πονοκεφαλιάζει τους ανθρώπους του Άρη...

Έπος ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη, νίκησε ξανά την Άιντραχτ και πέταξε στους «16»!

Συγκλονιστικός ΠΑΟΚ, άλωσε τη Φρανκφούρτη και συνεχίζει να τρελαίνει...

Λουτσέσκου: «Πώς να μην είμαι χαρούμενος; Νικήσαμε μία ομάδα που πήρε το Europa League»

Χαρούμενος, αλλά και… εγκρατής εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά...

Αταμάν: «Για 38 λεπτά παίξαμε τέλειο μπάσκετ – Πιο δυνατοί στην αγορά την επόμενη σεζόν»

O Παναθηναϊκός είχε διψήφιο προβάδισμα αργά στην τέταρτη περίοδο (63-73), έδωσε...

ΕΛΑΤΕ ΛΕΜΕΣΟ!

Ξεκάθαρος ο Μαγιαμπέλα προς την Σπάρτα Πράγας ενόψει και...

Αλμέιδα: «Κρατάμε τα θετικά στοιχεία, δείξαμε πάθος και σεβασμό για τη φανέλα που φοράμε»

Με... ανάμεικτα συναισθήματα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα...

ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ!

Ο Αλεξάντερ Κακόριν έδειξε στο «Άιμπροξ» ότι είναι πολυτέλεια...

Τελειώνει από τον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ!

Ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό δρομολογεί η συντριβή (5-0) από...

«Είναι θαύμα αυτό που κάναμε, αν δείτε που παίζουμε θα γελάτε» (ΒΙΝΤΕΟ BALLA)

Στην δημοσιογραφική διάσκεψη μετά το τέλος του αγώνα με...

Κλείδωσε πρωτιά και «16» η Λίβερπουλ, αναμονή για τη Ρόμα!

Η Λίβερπουλ ήθελε μια νίκη κόντρα στη ΛΑΣΚ στο Άνφιλντ...

ΜΗΝΥΜΑ Μαγιαμπέλα στην Σπάρτα: «Ας κοπιάσουν…»

Ο Άρης με νίκη 2-0 ή μεγαλύτερο σκορ στην...

Λύγισε στη ματσάρα της Μασσαλίας, αλλά περιμένει την ΑΕΚ για… τελικό ο Άγιαξ!

Πήγε να πάρει σπουδαίο αποτέλεσμα στη Μασσαλία, αλλά λύγισε...

ΦΩΤΟΣ BALLA: Υποβασταζόμενος και με πάγο στο πόδι ο Μπαμπίκα… (ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ)

Το balla.com.cy ήταν στο «Άιμπροξ»  και σας μετέφερε όλα...

ΣΠΙΛΕΦΣΚΙ: «Έπρεπε να νικήσουμε»

Απογοητευμένος από την ισοπαλία με την Ρέιντζερς παρουσιάστηκε ο...

«Πέταξε» ένα ημίχρονο, ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ και… έχασε το Europa League ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός άργησε να ξυπνήσει στο «Θεράμικα», με αποτέλεσμα...

ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ!

Ο Άρης του Αλεξέι Σπιλέφσκι  είναι η μοναδική ομάδα...

Ντε Τσέρμπι: «Ήταν ανώτερη η ΑΕΚ, άξιζε να νικήσει»

Ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι τόνισε πως η Μπράιτον δεν...

ΠΑΛΙΚΑΡΙ!

Τον είχαν ξεγραμμένο μετά τη νίκης της Σπάρτα επί...

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 1-1 ΑΡΗΣ: Παλικάρι στην Γλασκώβη…και τελικός για την 3η θέση!

Ο Άρης πήρε τον βαθμό στο «Άιμπροξ» απέναντι στην...

ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΗ: Στα πόδια του… το Conference League! (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Ο Άρης είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που...

Με 3 ευρώ κέρδισε τα 7,1 εκατομμύρια

Σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Αμαλιάδα της Ηλείας συμπληρώθηκε το «χρυσό δελτίο»...

ΜΠΑΓΕΡΝ 90-76 ΒΙΡΤΟΥΣ: Οδοστρωτήρας Ιμπάκα, παρέσυρε την Μπολόνια!

Μετά την πολύ σπουδαία νίκη στη δεύτερη παράταση κόντρα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ότι έκανε στο ΑΠΟΕΛ, το κάνει και στον Απόλλωνα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος ήταν καυστικός μιλώντας για τον Βλάνταν...

ΧΡΗΜΑ-ΑΝΑΣΑ

Η καλή πορεία της Ανόρθωσης, κάνει πιο εφικτό τον...

«Αυτός ήταν ο κύριος υπεύθυνος  που το ΑΠΟΕΛ έχασε πέρσι το πρωτάθλημα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυνατή ατάκα από τον Κώστα Μαλέκος στο 95ο επεισόδιο...

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ…

Τα είπαν και συμφώνησαν πρόεδρος και προπονητής. Ότι ΠΡΕΠΕΙ...

ΝΕΟ ΜΕ ΝΤΑΛΣΙΟ…

Προετοιμάζονται στο ΑΠΟΕΛ. Για να πείσουν τον Ντάλσιο, να...

Αποκάλυψε την ατάκα Καραβίδα: «Θα αρχίσω να νικώ στο ματς με το ΑΠΟΕΛ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος είχε συναπάντημα με τον πρόεδρο της...

ΜΕΙΟΝ 2!

Ακάθεκτος και στους μείον 2 βαθμούς ο Μάικ Αριστείδου...

ΑΕΛ 4-2 ΟΜΟΝΟΙΑ: Την έπιασε στην κορυφή με 4άρα!

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ στο ντέρμπι κορυφής της...

INSTAGRAM