Σε κατάσταση σοκ μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στην επικράτειά του από ιδρύσεως κράτους, το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς. Το βράδυ της Κυριακής, οι ρουκέτες εξακολουθούσαν να εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ.

Περίπου 1.000 άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν νεκροί στο Ισραήλ και τη Γάζα και ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις

Στη Γάζα, οι αεροπορικές επιδρομές έχουν εκτοπίσει 123.000 Παλαιστίνιους και σχεδόν 74.000 αναζητούν καταφύγιο στα σχολεία, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το αεροπλανοφόρο τους, το USS Gerald R. Ford, πιο κοντά στο Ισραήλ, καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε για την «σταθερή» υποστήριξη της Ουάσινγκτον στο Τελ Αβίβ.

Αρκετά άλλα κράτη δήλωσαν ότι δικοί τους πολίτες σκοτώθηκαν ή απήχθησαν από τη Χαμάς και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε συνομιλίες για την κρίση την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Washington Post, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από το Ισραήλ να ξεκινήσει μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς στη Γάζα μέσα στις επόμενε ώρες.

Χάρτες από τα πεδία των μαχών