Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να παρατηρηθούν σήμερα και αύριο σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με τον υδράργυρο να φθάνει κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές για την εποχή. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία αναμένεται να φθάσει τους 30 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό, τους 28 στα παράλια και τους 18 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, από την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακή αύξηση για να φθάσει στις μέσες κανονικές τιμές για την εποχή.
Στο μεταξύ από 11:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 4:00 το απόγευμα τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες που αναμένεται να επιρεάσουν κυρίως περιοχές του εσωτερικού και τα ορεινά, ενώ πιθανόν να πέσει και χαλάζι.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό το απόγευμα να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος για να επανέλθει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.