Στο επίκεντρο της συζήτησης, προφανώς, βρέθηκε η ίδια η δημοσιογραφία. Ο ίδιος, άλλωστε, βρίσκεται μέσα σε αυτό το «περιβάλλον», τόσο μέσω των καναλιών Novasports, όσο και μέσω του BwinΣΠΟΡ ΦΜ.

«Είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά ταυτόχρονα υπέροχη, για όποιον αγαπά το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, γενικότερα» ανέφερε.

Το έπος της Εθνικής Ελλάδας στο EURO 2004 ακολούθησε. Εκείνο το μαγικό καλοκαίρι, που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τη «μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών, σε επίπεδο εθνικών ομάδων», όπως είπε αρχικά ο Ντέμης στους σπουδαστές του ΚΑΡ, για να συμπληρώσει.

«Το καλό κλίμα μεταξύ μας, ήταν έργο Ρεχάγκελ και ταυτόχρονα, το κλειδί της επιτυχίας. Γνωρίζαμε πως έκανε του… κεφαλιού του, άρα, είτε παίζαμε, είτε δεν παίζαμε, θα ήταν μία δική του απόφαση και δεν θα νιώθαμε αδικημένοι. Πιστώνεται μεγάλο μέρος της επιτυχίας στον Ρεχάγκελ».

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η ομάδα της καρδιάς του, η ΑΕΚ.

Φέτος, σε μία ονειρεμένη χρονιά για τον σύλλογο, ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε το «παρών» στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την ημέρα των εγκαινίων, έως αυτήν της φιέστας στην OPAP Arena.

«Συγκίνηση ένιωσα μπαίνοντας για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο. Χάρηκα τόσο πολύ την ΑΕΚ φέτος, που και το πρωτάθλημα να μην κέρδιζε, θα ένιωθα γεμάτος», ενώ όταν κλήθηκε να επιλέξει κάποιον από το φετινό ρόστερ της «Ένωσης», που θα ήθελε για συμπαίκτη, είπε: «Σίγουρα τον Αραούχο, γιατί τον αγαπώ, αλλά και τον Πινέδα».

Η συζήτηση έληξε μετά από περίπου μιάμιση ώρα, ακατάπαυστων ερωτήσεων των σπουδαστών του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, με τον Ντέμη Νικολαΐδη να απαντά σε όλες και να «κλείνει» με μία συμβουλή προς τους δημοσιογράφους του αύριο.

«Ποτέ να μην τα βάζετε με τους ποδοσφαιριστές. Είναι παιδιά. Πάντα είναι οι τελευταίοι που φταίνε», είπε, ενώ η αποχώρησή του από το ΚΑΡ καθυστέρησε αρκετά, καθώς όλοι οι σπουδαστές θέλησαν να βγάλουν κάποια φωτογραφία μαζί του, είτε να υπογράψει κάποιο αυτόγραφο για τους ίδιους ή για συγγενείς και φίλους τους.