Είναι άνθρωπος που κάνει πολλά για όσους έχουν ανάγκη και δεν θέλει να παίρνουν δημοσιότητα οι κινήσεις του, αλλά δεν μπορεί να το αποφύγει. Ο Ιλκάι Γκουντογκάν έκανε ακόμα μια πανέμορφη πράξη ανήμερα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε ν’ απολαύσουν το παιχνίδι 115 άτομα σε φιλανθρωπικό οργανισμό στο Μάντσεστερ. 
Ο Γερμανός χαφ βοηθάει όσο μπορεί στο Community Integrated Care του Μάντσεστερ, όπου βρίσκονται άτομα με διάφορες δυσκολίες, όπως μαθησιακές, ψυχολογικές κλπ.
Ανήμερα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και με την αφορμή της παρουσίας της Σίτι στη διεκδίκηση του τροπαίου, ο πολύπειρος μέσος αποφάσισε να κάνει δώρο φαγητά και αναψυκτικά στον οργανισμό, ώστε το βράδυ όλοι μαζί να χαρούν το μεγάλο παιχνίδι με την Ίντερ.
Παράλληλα, έγραψε κι ένα γράμμα για να πει σ’ όλους εκείνους που προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους, πως αποτελούν έμπνευση για εκείνον.
Επιπλέον, επειδή πάντοτε φροντίζει και για την ομάδα από την οποία ξεκίνησε, έστειλε φαγητά και στις ακαδημίες της Heßler 06 Gelsenkirchen, όπου το βράδυ θα παρακολουθήσουν όλοι μαζί το ματς και θα εύχονται να δουν τον αγαπημένο τους Ιλκάι με το τρόπαιο.