Ο νταμπλούχος με την φετινή καλαθοσφαιρική ΑΕΚ Λάρνακας Ανδρέας Σιζόπουλος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Balla.com.cy και παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στον Γρηγόρη Γρηγορά.
Στο ξεκίνημα αναφέρθηκε στις φετινές επιτυχίες της ομάδας του και στα υποτιμητικά σχόλιο για εκείνον και για συμπαίκτες του.

Περίεργη χρονιά η φετινή για την ΑΕΚ…Χλευασμός και ειρωνεία στην αρχή αλλά στο τέλος ήρθε το γλυκό φινάλε.

«Όντως έτσι έχουν τα πράγματα. Μετά την περσινή αποτυχημένη χρονιά φέτος ήταν όντως δύσκολο και ξεχωριστό πρωτάθλημα. Αμέσως μετά τον τελικό και την κατάκτηση ό κάθε ένας ήταν στον κόσμο του, ο κάθε ένας είχε τα δικά του. Εγώ έκλαιγα στο παρκέ γιατί βγήκαν τα  νεύρα μου εκείνη την ώρα. Ακούστηκαν πάρα πολλά την φετινή σεζόν. Προσπάθησαν να παίξουν με την ψυχολογία μας. Λέχθηκαν, ειπώθηκαν, γράφτηκαν πολλά. Πρέπει πριν ανοίγουμε το στόμα μας να σκεφτόμαστε ότι τα πάντα μαθαίνονται στον χώρο της καλαθόσφαιρας. Αν θέλουμε να λεγόμαστε προπονητές οι αθλητές πρέπει πρώτα να είμαστε παιδαγωγοί και να σκεφτόμαστε ότι, ότι λέμε το βλέπουν και το ακούνε τα παιδιά. Θεωρητικά είμαστε το παράδειγμα. Πρέπει να μάθουμε να μην κρίνουμε τους άλλους με διάφορα υποτιμητικά σχόλια ιδιαίτερα όταν αθλητές όπως ο Τζακ ο Άρης η Μανολόπουλος (και εγώ) που έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια με την καριέρα μας και τα τρόπαια που κατακτήσαμε ποιοι είμαστε».

Όταν λες υποτιμητικά σχόλια;

«Δεν έχει σημασία το τί… Μας αποκάλεσαν τελειωμένους, χοντρούς, γέρους ότι δεν μπορούμε ουσιαστικά να παίξουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Δεν υπήρχε λόγος ιδιαίτερα όταν μιλάς για αθλητές που δεν τους νοιάζουν αυτά όπως εγώ ο Τζακ ή ο Κόρο».

Παρά τα όσα ακούστηκαν οι τίτλοι κατέληξαν στην Λάρνακα.

«Φέτος είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν υπήρχε η χημεία ανάμεσα στους παίκτες όχι με τους προπονητές. Είχαμε και τραυματισμούς δεν κούμπωσαν και οι ξένοι. Αλλά το οικογενειακό κλίμα πάντα υπήρχε. Σε αυτό δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια ο Τζακ και εγώ. Μετά και τον ερχομό του Λύβα έφτιαξαν τα πράγματα έγιναν και διορθωτικές κινήσεις στους ξένους και ήρθαν οι τίτλοι. Ουσιαστικά ο νέος προπονητής προσέθεσε στοιχεία στην δουλειά του Νικόλα που είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ΑΕΚ».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: