Η επιρροή των social media στη ζωή μας αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, σε όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές –κοινωνική, επαγγελματική και πάει λέγοντας. Παρέχουν στον καθένα-μα στον καθένα-τη δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του για οτιδήποτε επιθυμεί, μόνο που ταυτοχρόνως, κάτι τέτοιο αυξάνει και την επικινδυνότητα τους, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το…προνόμιο, καταγράφοντας ότι του κατέβει στο μυαλό, να μειώσει προσωπικότητες και να κατηγορήσει ασύστολα, δίχως μάλιστα στοιχεία –γιατί έτσι, απλά, πιστεύει. Είναι η άλλη πλευρά, η…σκοτεινή, των social media.
Η περίπτωση του Όμρι Άλτμαν αποτελεί τρανό παράδειγμα. Τις προηγούμενες μέρες κατηγορήθηκε από ουκ ολίγους, ένεκα της επικείμενης μεταγραφής του στη Χάποελ Τελ Αβίβ, ότι…κορόιδευε την ΑΕΚ, πως προσποιείτο τον τραυματία γιατί ήθελε να φύγει και ξαφνικά ξεπέρασε το πρόβλημά του.
Εν τέλει, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που υποβλήθηκε από την ισραηλινή ομάδα, έδειξαν ξεκάθαρα το πρόβλημά του στη μέση, με το γιατρό να εκφράζει τη θέση πως σε δύο βδομάδες θα μπορεί να είναι έτοιμος. Παρεμπιπτόντως, αυτό ακριβώς γνώριζαν και στην ΑΕΚ
Όλοι όσοι κατηγορούσαν τον Ισραηλινό, έχουν τώρα χαθεί επί προσώπου γης. Η ίδια η Χάποελ επί της ουσίας τους διέψευσε για τα ασύστολα ψεύδη που κατέγραφαν στα social media τις τελευταίες μέρες, δίχως καν να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα.
Δίχως να γνωρίζουν πόσες ενέσεις έβαλε ο Άλτμαν για να μπορέσει να αγωνίζεται. Δίχως να γνωρίζουν πως με τρομερή δυσκολία αγωνίστηκε στο ματς με το ΑΠΟΕΛ στις 28 Ιανουαρίου, με μία μόλις προπόνηση, έστω και χαλαρή. Χωρίς να γνωρίζουν πόσες ιατρικές γνωματεύσεις πήρε για το πρόβλημά του. Χωρίς να γνωρίζουν ότι, βλέποντας τον εγώ ο ίδιος προσωπικά, στο αεροπλάνο προς Λονδίνο και στην επιστροφή, δεν μπορούσε καν να καθίσει στην καρέκλα αλλά χρησιμοποιούσε και τις τρεις για ξαπλώνει λόγω των ενοχλήσεων που αισθανόταν.
Είναι λοιπόν καιρός να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Από τότε που η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα, ουκ ολίγοι έχουν ισοπεδώσει τους πάντες. Ο Άντρος Καραπατάκης είναι ανίκανος να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα, ο Τσάβι Ρόκα ξαφνικά έγινε ο πλέον άχρηστος και μιζαδόρος τεχνικός διευθυντής, που μπορεί να φέρει μόνο 32χρονους και βάλε ποδοσφαιριστές, ο Γκιούρτσο προσποιείτο τον τραυματία, ο Γκάμα θα μείνει στα…γεράματα, ο Σάντσες είναι χειρότερος από τον Ροσάλες, ο Άλτμαν κορόιδευε, ο Φαράζ το ίδιο, ο τάδε έτσι, ο τίνα αλλιώς.
Το πρωτάθλημα χάθηκε, τα λάθη είναι γνωστά, ωστόσο δεν ωφελεί ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ να στέκεσαι συνεχώς στο παρελθόν, παρά μόνο να αποτελεί τον οδηγό για τη βελτίωση στο μέλλον. Σ’ αυτό θα κριθεί ο καθένας, αν όντως αναγνωρίστηκαν και διορθώθηκαν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Έφτασε όμως η ώρα να μπει μια τελεία στο πέρυσι, αλλιώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η νέα σεζόν πριν καν αρχίσει. Κάποιοι συμπεριφέρονται λες κι έχει χαθεί και το επόμενο πρωτάθλημα…
Η ΑΕΚ οφείλει να παλέψει ΚΑΙ του χρόνου για τον τίτλο. Να παρουσιαστεί σοφότερη, ωριμότερη και καλύτερη για να πετύχει αυτό που διεκδικεί εδώ και χρόνια, με πίστη και προπαντός πείσμα από τον καθένα. Όχι με μουρμούρα, καχυποψία και μιζέρια.
Το οφείλουν ΟΛΟΙ σ’ αυτήν την ομάδα, σ’ αυτήν την πόλη, σ’ αυτόν που της έχει αλλάξει την ιστορία της, σ’ αυτούς που τρέχουν μέρα-νύχτα γι’ αυτήν, σ’ αυτόν τον κόσμο που διψάει γ’ αυτό, σ’ αυτά τα παιδιά που περιμένουν το επόμενο παιχνίδι στην «Αρένα». Ναι, αυτό ρωτάνε. Άκου που σου λέω…

Ανδρέας Βεντούρης