Ο Ανδρέας Αβραάμ κατέγραψε μια μεγάλη πορεία στο ποδόσφαιρο και πήρε την μεγάλη απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια. Όπως ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0, η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη.

Πότε πήρες την οριστική απόφαση να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;
«Την τελευταία χρονιά το σκεφτόμουν όλο και περισσότερο όσο περνούσε ο καιρός. Το συζήτησα με την οικογένεια μου, προσπαθούσα όσο μπορούσε να προετοιμαστώ όμως το βράδι το αποφάσιζα και το πρωί δεν ήμουν σίγουρος. Με το που τελείως το πρωτάθλημα έπρεπε να πάρω μια απόφαση και η απόφαση πάρθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδι και την Κυριακή το ανακοίνωσα».

Τι κρατάς από όλη αυτή την πορεία; «Είμαι περήφανος για την πορεία μου. Ο Θεός με βοήθησα και κατάφερα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Έπαιξα σε μεγάλες ομάδες στην Κύπρο, πήγα στη Λάρισα που επίσης είναι μεγάλη ομάδα όμως από όλα αυτά τα χρόνια κρατώ την αγάπη του κόσμου σε όλες τις ομάδες. Τα τελευταία 24ωρα τα μηνύματα που πήρα από πολύ κόσμο με συγκίνησαν»

Για την Εθνική ομάδα: «Όταν ακούγαμε τον Εθνικό Ύμνο ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Θα μου λείψει το συναίσθημα εκείνης της στιγμής».

Για το γκολ με την Πορτογαλία: «Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή στην καριέρα μου αλλά αυτό ήταν το γκολ. Γενικά η παρουσία στον Εθνική ήταν κάτι το διαφορετικό».

Σου έλειψε ένα πρωτάθλημα: «Ναι είναι αλήθεια. Ήθελα να πάρω ένα πρωτάθλημα και δεν τα κατάφερα. Έφτασα κοντά σε 2-3 περιπτώσεις αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο»

Η μεταγραφή από τον Απόλλωνα στην Ομόνοια ήταν ηχηρή με ένα εκατομμύριο ευρώ. Πως το εξέλαβες; Σου πρόσθεσε πίεση;  «Δεν είχα συνειδητοποιήσει τότε το μέγεθος εκείνης της μεταγραφής. Ήμουν μικρός, είχα παίξει 1-2 χρόνια στον Απόλλωνα και ήρθε το ενδιαφέρον της Ομόνοιας να με αγοράσει. Δεν μου έβαλε πίεση. Ήμουν ακριβώς ο ίδιος χαρακτήρας»

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου; Θέλεις να μείνεις στον χώρο του ποδοσφαίρου; «Έχω κάνεις κάποιες σκέψεις, μου αρέσει ο χώρος και θέλω να παραμείνω στο ποδόσφαιρο. Είναι νωρίς για να πάρω απόφαση. Τις επόμενες μέρες θα δω τι θα προκύψει».

Μίλησες με κάποιες ομάδες; «Μίλησα με 2-3 ομάδες αλλά μόνο κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες, τίποτα περισσότερο»