Όπως αναφέρει σήμερα (6/6) η ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», η UEFA φαίνεται έτοιμη να τιμωρήσει τον προπονητή της Ρόμα με αποβολή άνω των δύο αγωνιστικών, το ελάχιστο που προβλέπεται για όσους προσβάλουν τους διαιτητές.

Επιπλέον σημειώνει ότι, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA εξετάζει ολόκληρη τη σεζόν της Ρόμα, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη, προκειμένου να παρατηρήσει τη συμπεριφορά του Πορτογάλου προπονητή.  Ο Μουρίνιο τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για την επίθεση στον τέταρτο διαιτητή Μάρκο Σέρα και την αποβολή του, στην  ήττα της ομάδας του από την απειλούμενη με υποβιβασμό Κρεμονέζε (28/2).

Εν τω μεταξύ, η UEFA έκανε γνωστό ότι δεν θεωρεί αρνητική τη διαιτησία του Άντονιο Τέιλορ, ο οποίος θα είναι καλεσμένος του προέδρου Αλεξάντερ Τσέφεριν, μαζί με την οικογένειά του, για να παρευρεθεί στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, στις 10 Ιουνίου.

Η απόφαση για τον Ζοσέ Μουρίνιο είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουνίου, μετά τους άλλους δύο ευρωπαϊκούς τελικούς και το Nations League Final Four.