Όλοι ήξεραν ότι ήταν φαβορί, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν τόσο εύκολη η αποστολή του στο Philippe Chatrier! Ο δαιμόνιος Ισπανός επικράτησε του κορυφαίου Έλληνα τενίστα με 6-2, 6-1, 7-6(5) και πέφτει στην… αγκαλιά του Νόβακ Τζόκοβιτς, που τον περιμένει στους «4» της διοργάνωσης.

Καλά όλα αυτά, αλλά και ο Στέφανος φάνηκε να αποδέχεται τη… μοίρα του πολύ εύκολα, ειδικά στα δύο πρώτα σετ. Είναι δεδομένο ότι το match-up δεν τον βολεύει καθόλου, ότι το backhand δεν μπορεί να ανταποκριθεί κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο, αλλά τελικά δεν λειτούργησε και κανένα από τα δικά του όπλα.

Δεν σέρβιρε καλά, δεν μπόρεσε να χτυπήσει με το forehand του, ενώ δεν του δόθηκε και η ευκαιρία να ανακατέψει λίγο τα πράγματα με την ποικιλία που έχει δείξει διαθέτει στο παιχνίδι του. Προσθέστε σε όλα αυτά τα αβίαστα και υπό πίεση λάθη του, αλλά και την αδυναμία του να «διαβάσει» τα drop shots του Αλκαράθ και… καταλαβαίνετε.

Με τη βοήθεια του κόσμου, βέβαια, ανέβασε ταχύτητα στο τρίτο σετ, έσωσε και τρία ματς πόιντ, αλλά στο τάι μπρέικ ο Αλκαράθ φρόντισε να μη δώσει άλλα… δικαιώματα. Τουλάχιστον δεν έχασε με τελείως κάτω τα χέρια!