Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν καθοριστικός στη διαδρομή της Μάντσεστερ Σίτι προς ακόμα μια κατάκτηση Premier League και ο τρόπος που βοήθησε, είναι παρόμοιος μ’ εκείνον του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στην πρώτη του σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι ένας μοναδικός παίκτης και συνεχώς βάζει τ’ όνομά του σε ολοένα περισσότερα ρεκόρ. Ο Χάαλαντ στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί» ήταν άκρως επιδραστικός στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, σκοράροντας 36 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και άλλες οκτώ ασίστ.

Με αυτόν τον αριθμό, ξεπέρασε το ρεκόρ των Άντι Κόουλ (34, 1993/94) και Άλαν Σίρερ (34, 1994/95) για τα περισσότερα γκολ σε μία χρονιά στην Premier League και, φυσικά, πήρε το «Χρυσό Παπούτσι». Είναι ωραίο για έναν επιθετικό το να σκοράρει, αλλά είναι ακόμη καλύτερο να το συνδυάζει αυτό με την κατάκτηση του τίτλου.

Και αυτό, πριν από τον Νορβηγό, είχε να συμβεί από την σεζόν 2012/13. Τότε, ήταν ο Φαν Πέρσι που όντας απόλυτα καθοριστικός για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οδήγησε στην κορυφή της Premier League, έχοντας σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στην σεζόν (26).

Ήταν και εκείνου η πρώτη χρονιά στην ομάδα, έχοντας πάρει μεταγραφή από την Άρσεναλ και αποτέλεσε ένα επιπλέον «πολυβόλο» στην φαρέτρα των «κόκκινων διαβόλων», όπως και ο Χάαλαντ σε αυτήν της Σίτι…