Με την ολοκλήρωση και του Β΄ Σκέλους  ολοκληρώθηκε και το 26o  Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας 2023.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας διεξήχθη  σε δύο σκέλη στον υδατοφράκτη του Κούρη.

Το Α΄ σκέλος είχε διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο, 6-7 Μαΐου   στην παρουσία του Ομοσπονδιακού μας προπονητή κ. Γιώργου Νοταρόπουλου, και περιλάμβανε αγωνίσματα στο μονό, διπλό και τετραπλό σκιφ στις κατηγορίες εφήβων, νεανίδων, ανδρών και γυναικών, ενώ το Β’ σκέλος διεξήχθη το  Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου, με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων του μονού, διπλού και τετραπλού σκιφ για τις κατηγορίες κάτω των 14 ετών. Για το  Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας διεξήχθησαν συνολικά 26 τελικοί , 16 στο Α΄ σκέλος και 10 στο Β΄ σκέλος. Στους φετινούς είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος   πέραν  των 100 αθλητών  από 4 διαφορετικά Ομίλους / Σωματεία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους.

Πρωταθλητής για το 2023 αναδείχθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά  το Κωπηλατικό Κέντρο Λεμεσού, το οποίο και στα δύο σκέλη του 26ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος, κατέκτησε 16 Χρύσα, 11 Αργυρά και 8 Χάλκινα μετάλλια.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου με 4 Χρυσά, 2 Αργυρά και 4 Χάλκινα και στην τρίτη θέση ο το Σωματείο Νηρέας Ύψωνα, με 3 Χρυσά,12 Αργυρά και 6 Χάλκινα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε με 3 Χρυσό , 1 Αργυρό και 4 Χάλκινα ο  Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας συγχαίρει  για ακόμη μια φορά όλους τους Ομίλους και τους αθλητές, που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας 2023.

Τέλος, η Κυπριακή Ομοσπονδία ευχαριστεί, όλους όσους παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν τους αγώνες στο Α΄ και Β΄σκέλος, και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας, καθώς και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών μας.

Με την ευκαιρία αυτή η Ομοσπονδία ευχαριστεί το Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού που σε αυτές τις δύσκολες ώρες μας στήριξε για να συνεχίσουν τα παιδιά μας τις προπονήσεις και να διοργανώσουμε τους αγώνες κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες αλλά θερμές ευχαριστίες για μια ακόμη φορά αξίζουν στους χορηγούς μας, ΟΠΑΠ, KARMAκαι S. Αnastasiou & Co Ltd που με την συμβολή τους βοηθούν οικονομικά την Ομοσπονδία για την καλύτερη οργάνωση των αγώνων. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες στα αθλητές, προπονητές, γονιούς και παράγοντες της Ομοσπονδίας  που χωρίς αυτούς η διεξαγωγή των αγώνων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ 2023
ΟΜΙΛΟΣ/ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΥΣΑ ΑΡΓΥΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ
ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 16 11 8
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 4 2 4
ΝΗΡΕΑΣ ΥΨΩΝΑ 3 12 6
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 3 1 4