Τον τελευταίο του χρόνο ως παίκτης της Μπαρτσελόνα διανύει ο Νίκολα Μίροτιτς!
Όπως αποκάλυψε η σερβική ιστοσελίδα «telesport.rs», οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη λύση της συνεργασίας τους, μετά το τέλος της φετινής σεζόν! Οι λόγοι που θα συμβεί αυτό είναι λίγο έως πολύ… γνωστοί. Αφενός πρόκειται για τους καθαρά αγωνιστικούς λόγους, καθώς ο Μαυροβούνιος φόργουορντ έχει καταγράψει μία σημαντική πτώση στην απόδοσή του, με αποκορύφωμα την πρόσφατη απογοητευτική εμφάνισή του στον ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκας απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Από την άλλη, υπάρχουν και σοβαροί οικονομικοί λόγοι. Οι Καταλανοί σκοπεύουν να κάνουν μεγάλη μείωση στο μπάτζετ της επόμενης σεζόν και ο πρώην NBAer αυτή την στιγμή τους κοστίζει ετησίως ένα ποσό που μπορεί να ξεπερνά και τα 11 εκατ. ευρώ (σ.σ. μικτά μαζί με την εφορία).
Στο μεταξύ, η περίπτωση του Μίροτιτς δεν είναι πολύ εύκολη. Ο έμπειρος φόργουορντ έχει ακόμη δύο χρόνια κλειστό συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα». Οπότε, στην περίπτωση που η Μπάρτσα θα προχωρήσει στην αποδέσμευσή του θα πρέπει να του καταβάλει όλο το ποσό, που πλησιάζει τα 10 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» έχει πάρει ήδη την απόφαση να λύσει τη συνεργασία της με τον παίκτη, οπότε είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα, ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» στις διαπραγματεύσεις.
Ο Νίκολα Μίροτιτς μετακόμισε το 2019 στην Μπαρτσελόνα, έχοντας πανηγυρίσει μαζί της ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ισπανίας.

https://twitter.com/TelesportRS/status/1661731805127647238