Η αναμέτρηση της Μαγιόρκα με τη Βαλένθια περιελάμβανε ένα τεράστιο αντιρατσιστικό πανό πριν από τη σέντρα του, το οποίο κρατούσαν οι παίκτες των δύο ομάδων και οι διαιτητές, με μία εξαίρεση.
Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί επέλεξε να μην συμμετάσχει σε αυτήν την εκδήλωση, ως τρόπο διαμαρτυρίας για το περιστατικό στο οποίο έπεσε ο ίδιος θύμα ρατσισμού και δεν είχε τη στήριξη της La Liga.
Ήταν τον Απρίλιο του 2021, όταν η Βαλένθια αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Κάντιθ και κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Χουάν Κάλα των γηπεδούχων φέρεται να απευθύνθηκε με ρατσιστικό τρόπο προς τον Σενεγαλέζο αμυντικό των «νυχτερίδων».

Οι παίκτες της Βαλένθια αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας διεκόπη προσωρινά, όμως οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν κι εν τέλει συνέχισαν το παιχνίδι, χωρίς τον Ντιακαμπί πλέον στην ενδεκάδα.
Η La Liga διενήργησε έρευνα για το περιστατικό, με τον Ντιακαμπί να υποστηρίζει ότι ο αντίπαλός του τον αποκάλεσε “μαύρο σ@@@ό” και τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ να αρνείται κάτι τέτοιο. Η λίγκα δεν βρήκε τεκμήριο ενοχής του Κάλα και έβαλε στο αρχείο την υπόθεση.