Η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει φέτος το πρώτο Champions League της ιστορίας της, όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν ξεγράφει την Ίντερ και το κατέστησε σαφές με τοποθέτησή του για τον τελικό.

Τα προηγούμενα χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι πληγωνόταν στο Champions League είτε γιατί συναντούσε αγγλικές ομάδες που είχαν άγνοια κινδύνου απέναντί της (Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι) είτε γιατί έπεφτε πάνω στην… επτάψυχη Ρεάλ, όμως φέτος το σενάριο γράφτηκε διαφορετικά.
Ομάδα από το Νησί δεν βρέθηκε στο δρόμο της, ούτε στη φάση των ομίλων ούτε στα νοκ-άουτ, ενώ το φετινό εμπόδιο της Ρεάλ φρόντισε να το ξεπεράσει με στιλ έχοντας οδηγό την περασμένη σεζόν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στον τελικό του Champions League για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία και να έχει τον πρώτο λόγο για την κούπα.
Και αυτό γιατί απέναντί της βρίσκεται μεν η κάτοχος τριών Πρωταθλητριών, Ίντερ, αλλά η οποία δεν έχει τη δυναμική και το ρόστερ των πολιτών, με τους νερατζούρι να έχουν ήδη πετύχει που έφτασαν ως την Κωνσταντινούπολη και να δίνονται ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Ακόμη και έτσι όμως, ουδείς μπορεί να τους ξεγράψει και αυτό πιστεύει και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον άλλοτε προπονητή των Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι και νυν προπονητή της εθνικής Ιταλίας να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Έχουμε τρεις ιταλικές ομάδες στους τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς, την Ίντερ, την Ρόμα και την Φιορεντίνα και μπορούμε να έχουμε ως στόχο τρεις νίκες.Φυσικά και δεν είναι εύκολο, είναι όμως δυνατό. Οι ομάδες της Serie A που έχουν βρεθεί στους τελικούς, έχουν η κάθε μία από 12-13 ομάδες και αυτό είναι σημαντικό.Πολλοί θεωρούν προφανές ότι θα πάρει τη νίκη η Σίτι. Είναι φαβορί, όμως παραμένουν όλα ανοιχτά, όπως στο Σεβίλλη – Ρόμα και στο Γουέστ Χαμ – Φιορεντίνα».