Ο Αμίρ Ρούζνιτς είναι ο ατζέντης που πιστώνεται τις μεταγραφές των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς στον Παναθηναϊκό.

Με αφορμή την απόκτηση του τελευταίου από τους «πράσινους» (29/7/2022), ο έμπειρος μάνατζερ πρότεινε στη συνέχεια και τους άλλους δύο συμπατριώτες του με το «τριφύλλι» να δημιουργεί μια μίνι σλοβενική παροικία συμπληρώνοντας το παζλ των μεταγραφών.

Ο Ρούζνιτς μίλησε αποκλειστικά στο SDNA αποκαλύπτοντας πως εκκρεμεί συνάντηση με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του συμβολαίου του Άνταμ Τσέριν, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Βέρμπιτς εκφράζοντας την πεποίθηση του πως ο 29χρονος εξτρέμ θα είναι πολύ καλύτερος στην επόμενη σεζόν, ενώ σχολίασε και τις επιδόσεις του Σπόραρ.

– Ας ξεκινήσουμε από τον Σπόραρ. Πως κρίνετε την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό;

«Κοιτώντας τα στατιστικά του Σπόραρ, θεωρώ πως τα πήγε καλά. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Θα μπορούσε φυσικά να τα πάει καλύτερα σε γκολ και ασίστ, όμως νομίζω πως η πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντική. Αρέσει στον Σπόραρ, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά ο σύλλογος. Γνώριζαν προτού έρθουν την ιστορία και το παρελθόν του Παναθηναϊκού».

– Ο Τσέριν ήταν ο παίκτης που ήρθε αθόρυβα στον Παναθηναϊκό, αλλά εξελίχθηκε σε πολύτιμο εργαλείο…

«Σε ότι αφορά τον Τσέριν νομίζω πως ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ακόμη και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Για παράδειγμα ο Σπόραρ και ο Βέρμπιτς είναι διεθνείς παίκτες και ήρθαν στον Παναθηναϊκό από επίσης μεγάλους συλλόγους, όμως ο Τσέριν παρότι δεν ήταν το ίδιο γνωστός πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά, και ήταν από τους καλύτερους χαφ του ελληνικού πρωταθλήματος».

– Για τον Βέρμπιτς τι έχετε να πείτε; 

«Ο Βέρμπιτς είναι μια διαφορετική ιστορία. Αντιμετώπισε κάποια προσωπικά προβλήματα, τα οποία πιθανότατα γνωρίζετε και για τα οποία δεν θα ήθελα να επεκταθώ, ενώ είχε και κάποιους τραυματισμούς. 

Πραγματοποίησε ωστόσο πολλά καλά παιχνίδια και έδωσε βαθμούς στον Παναθηναϊκό, όμως στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν έπιασε την απόδοση που θα μπορούσε λόγω τραυματισμών. Έχει ακόμη δύο χρόνια στο συμβόλαιο του και είμαι βέβαιος πως στην επόμενη σεζόν, εάν απαλλαχθεί από τραυματισμούς θα είναι πολύ καλύτερος. 

Σε ότι αφορά το κομμάτι με την προσωπική του ζωή θεωρώ πως όλα έχουν επιλυθεί και κοιτάζει μπροστά. Είναι έμπειρος και διαθέτει την ποιότητα ως ποδοσφαιριστής για να είναι ακόμη πιο βελτιωμένος. Μπορεί να τα καταφέρει».

– Τι σας λένε οι τρεις συμπατριώτες σας για τον Παναθηναϊκό; Είναι ικανοποιημένοι από τον σύλλογο;

«Είναι πολύ χαρούμενοι και οι τρεις τους στον Παναθηναϊκό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παναθηναϊκός είχε ως βασικό στόχο τον Βέρμπιτς. Έπειτα πρότεινα τον Σπόραρ και τον Τσέριν. Από την πρώτη στιγμή όταν τέθηκε αυτό το ενδεχόμενο είπαν ‘ναι’. 

Ήθελαν πολύ να αγωνιστούν στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, όπως και οι οπαδοί του. Ασφαλώς υπάρχει πίεση, αλλά νομίζω πως αυτό είναι το ζητούμενο για έναν ποδοσφαιριστή. Για παράδειγμα στη Σλοβενία βρίσκονται μόνο 1.000 οπαδοί στο γήπεδο. 

Κάθε μέρα βρίσκομαι σε επαφή μαζί τους και μου μεταφέρουν τις θετικές εντυπώσεις τους από τον Παναθηναϊκό, την οργάνωση που έχει ο σύλλογος, τους οπαδούς, αλλά και την πόλη της Αθήνας».

– Τις τελευταίες μέρες φημολογείται πως θα έρθετε στην Αθήνα για να συναντηθείτε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού σε ότι αφορά την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Τσέριν. Ισχύει αυτό;

«Ειλικρινά δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον Παναθηναϊκό, γιατί οι άνθρωποι του συλλόγου, ο Σπύρος (Βλάχος) και ο Μάκης (Λιβαθηνός) μου συνέστησαν αυτό να συμβεί μετά το πέρας της σεζόν. Ασφαλώς οι παίκτες έχουν συμβόλαιο. Τσέριν και Σπόραρ έχουν τρία χρόνια συμβόλαιο και ο Βέρμπιτς δύο χρόνια. Σκοπεύω όμως να έρθω μέσα στις επόμενες μέρες στην Αθήνα για να μιλήσω με τον σύλλογο.

Σε ότι αφορά τον Τσέριν, η συμφωνία που είχαμε κάνει όταν είχε έρθει στην ομάδα ήταν να υπολογίζεται αρχικά στην ομάδα ως εναλλακτική λύση και αν αξίζει και αποδείξει κάτι καλύτερο, τότε μετά από έναν χρόνο να ξανακαθίσουμε στο τραπέζι και να μιλήσουμε. 

Ασφαλώς είναι ικανοποιημένοι από τον Τσέριν, όμως δεν έχουμε μιλήσει για επί μέρους θέματα που αφορούν τον παίκτη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος με έξυπνα στελέχη. Δεν είναι ανόητοι, γνωρίζουν πως λειτουργούν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο».

– Είχατε καθόλου προσωπική επαφή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζο;

«Συνάντησα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Αθήνα και την Αυστρία κατά την διάρκεια της περυσινής προετοιμασίας. Δεν είχα άλλη επαφή μαζί του στη συνέχεια, ούτε με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Είμαι σε επαφή με τον Σπύρο (Βλάχο) και τον Μάκη (Λιβαθηνό)»

– Έχετε προτείνει άλλους παίκτες από την Σλοβενία στον Παναθηναϊκό;

«Έχω ήδη προτείνει Σλοβένους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε άλλες ομάδες, απλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα ονόματα».

– Θεωρείτε πως ο Παναθηναϊκός άξιζε να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Όταν έχεις να ανταγωνιστείς συλλόγους όπως οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στη βαθμολογία σχεδόν καθόλη την διάρκεια της σεζόν, αλλά στο τέλος η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο. Ως εξωτερικός παρατηρητής αυτό που είδα, ήταν πως ο Παναθηναϊκός είχε μια σπουδαία χρονιά. Όταν όμως έχεις τόσο μεγάλο ανταγωνισμό μπορεί να κατακτήσεις, αλλά και να χάσεις το πρωτάθλημα».