Το πρώτο σκέλος της ημιτελικής φάσης του Champions League, είχε μια ισοπαλία (1-1) στη Μαδρίτη ανάμεσα σε Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και ένα διπλό (2-0) της Ίντερ επί της Μίλαν.
Ο Έντιν Τζέκο και ο Χένρι Μικιταριάν, ήταν αυτοί που έδωσαν τη νίκη στους νερατζόυρι. Δύο παίκτες που ηλικιακά, σίγουρα δεν τους λες τους πιο «φρέσκους» του ρόστερ, μιας και ο πρώτος έχει κλείσει τα 37, ενώ ο δεύτερος τα 34.
Με αυτά τα γκολ και οι δύο καταφέραν να μπουν στη λίστα με τους γηραιότερους σκόρερ στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Μικιταριάν, έγινε ο έβδομος γηραιότερος παίκτης που σκοράρει (34 χρόνων και 109 ημερών).
Μοναδικός που έχει καταφέρει να σκοράρει σε μεγαλύτερη ηλικία από τον Βόσνιο, είναι ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε πετύχει γκολ στην έδρα της Σάλκε στις 26 Απριλίου του 2011, σε ηλικία 37 ετών και 148 ημερών.

Οι τρεις παίκτες που συμπληρώνουν τo top 5 των γηραιότερων σκόρερ της ημιτελικής φάσης του Champions League είναι οι Φίλιπ ΚόκουΤσάμπι Αλόνσο και Καρίμ Μπενζεμά.
Ο πρώτος είχε σκοράρει στις 4 Μαΐου το 2005 σε ένα παιχνίδι Αϊντχόφεν – Μίλαν. Η ολλανδική ομάδα είχε επικρατήσει 3-1, με τον Κόκου να είχε σκοράρει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.



Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός μέσος, είχε ανοίξει το σκορ στον ημιτελικό ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης στην «Αλιάνζ Αρίνα». Ο τότε 34 χρόνων και 160 ημερών Αλόνσο, είχε σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Πέμπτος και τελευταίος ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ που συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε σκοράρει στον περσινό ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τότε που οι «μερένχες» με μία ιστορική ανατροπή, είχαν πάρει την πρόκριση.