Η Γιουβέντους είχε τιμωρηθεί στην αρχή του έτους με αφαίρεση 15 βαθμών από το πρωτάθλημα της Serie A για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο plusvalenza. Ωστόσο, τρεις μήνες μετά η Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε δεκτή την έφεση των «μπιανκονέρι» και οι βαθμοί επιστράφηκαν. Αυτό όμως ήταν προσωρινό!
Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα η Γιουβέντους πρόκειται να τιμωρηθεί εκ νέου. Κι αυτό γιατί στη δημοσιοποίηση της απόφασης από την Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να εφαρμοστεί το άρθρου 4 του αθλητικού νόμου της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα άρθρο που επικαλείται ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι παρά μόνο την αίσθηση ότι «κάτι παράνομο έγινε αλλά δεν μπορούμε να βρούμε ακριβώς τι».
Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει νέα αφαίρεση βαθμών, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο αριθμός. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να αγγίξει τους 15, αλλά μάλλον θα κυμανθεί λίγο κάτω από τους 10. Όπως και να έχει όμως, θα είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η Γιουβέντους να μην τερματίσει στην τετράδα της βαθμολογίας, άρα και να μείνει εκτός του Champions League της επόμενης σεζόν. Μοναδική ελπίδα αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο για την ομάδα του Τορίνο, η κατάκτηση του Europa League.