Πόζαραν με χαμόγελο, με τις πιο χαρακτηριστικές κινήσεις με τις οποίες έμειναν στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Στα χρόνια μετά την απόσυρση και έχοντας ηρεμήσει και καθαρίσει το μυαλό τους, οι Φέργκιουσον και Βενγκέρ κατάλαβαν ότι περισσότερα τους ένωναν παρά τους χώριζαν. Οι δύο Hall of Famers εξέφρασαν τον απεριόριστο σεβασμό που τους διακατέχει και αποκάλυψαν και τις… βραδινές τους εξορμήσεις.
Ο μεν Σκωτσέζος όταν αποχώρησε, φρόντισε να το κάνει με πρωτάθλημα, το 2013, έχοντας χάσει το αμέσως προηγούμενο για μερικά δευτερόλεπτα λόγω εκείνου του αλησμόνητου γκολ του Αγουέρο απέναντι στην ΚΠΡ.
Ο δε, Αλσατός, έφυγε αφήνοντας χωρισμένο σε «στρατόπεδα» τον κόσμο της Άρσεναλ, φτάνοντας σε ένα σημείο όπου πλέον η παρουσία του εκεί δεν ευνοούσε την κατάσταση και έπρεπε ν’ ανασάνει το κλαμπ. Βέβαια, έκτοτε η Άρσεναλ κατάφερε να ισορροπήσει και να γίνει διεκδικήτρια του τίτλου μονάχα στις φετινές μέρες του Αρτέτα.
Το Fergie Time είναι πασίγνωστο και ιστορικό. Κάπως έτσι πόζαρε ο Σερ Άλεξ για την ανακοίνωση του Hall of Fame. O Βενγκέρ, το έκανε με ανοιχτά χέρια, όπως η διαμαρτυρία του σε παιχνίδι όπου είχε αποβληθεί και οδηγήθηκε στην εξέδρα, έχοντας τότε δεχθεί την τρομερή καζούρα των οπαδών.
Οι δύο τους πλέον, έπειτα από τεράστιες κόντρες και μεγάλη ιστορία, συνηθίζουν να τα λένε σε ευχάριστο, φιλικό κλίμα, με φαγητό και ωραίο κρασί στο τραπέζι. «Μετά την απόσυρσή μας, πηγαίνουμε για δείπνο συχνά στα μαγαζιά που γνωρίζει ο Αρσέν στην Ελβετία. Είναι τρομερά ενδιαφέρον άνθρωπος και απολαμβάνω την παρέα του, όμως, παραμένει δική μου δουλειά να φέρω το κρασί στο τραπέζι» είπε ο Σερ Άλεξ, με τον νέο του φίλο να δηλώνει:
«Είναι τεράστια τιμή να μπαίνω με τον Σερ Άλεξ στο Hall of Fame, είναι σαν δυο μποξέρ να έχουν παλέψει σαν τρελοί στο ρινγκ και να έχουν διανύσει τη διαδρομή προς κάθε τους στόχο, παράλληλα. Στο τέλος της ημέρας μένει ο σεβασμός και είναι τεράστια ευκαιρία κάθε φορά που τον συναντώ και τα λέμε με ένα ποτήρι καλό κρασί, με ιστορίες από τις μεγάλες κόντρες μας».
Έκαναν την Πρέμιερ καλύτερη. Κόσμησαν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Τους ευχαριστούμε όλοι…