Με νίκες συνέχισαν τις τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Euro 2024 Ελβετία και Ρουμανία, επικρατώντας των Ισραήλ (3-0) και Λευκορωσία (2-0) αντίστοιχα, και συγκατοικούν στην κορυφή του 9ου ομίλου, έχοντας έξι βαθμούς. Γκέλα… ολκής για το Κόσοβο, το οποίο έμεινε στο 1-1 με την Ανδόρα.

Οι Ελβετοί ήταν ανώτερη στην αναμέτρηση και άνοιξαν το σκορ στο 39ο λεπτό, με τον Βάργκας να «πιάνει» ένα απίστευτο εναέριο σουτ εντός περιοχής και να κάνει το 1-0. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 48′, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα, με τον Αμντούνι να βρίσκεται στο σωστό σημείο, να παίρνει το ριμπάουντ και να εκτελεί τον Γκλάζερ για το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζακάρια βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Βίντμερ και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα πήρε και η Ρουμανία. Ο Στάντσιου έδωσε προβάδισμα στο σύνολο του Έντουαρντ Ιορντανέσκου στο 17ο λεπτό, με τον Μπούρτσα να βρίσκει και δεύτερο γκολ μόλις δύο λεπτά αργότερα, δίνοντας πρόβαδισμα ασφαλείας στην ομάδα του. Στο 86’ ο Μορόζοφ βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ξαναμπαίνοντας στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο από αυτό, με το 2-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, το Κόσοβο κόλλησε στο 1-1 στην Πρίστινα με την Ανδόρα και έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γερμανίας. Μπορεί ο Ζεγκρόβα να έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 59’, αλλά δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόσας έφερε το παιχνίδι στα ίσα, δίνοντας τη χαρά ενός τέρματος στην ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Κόσοβο προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει, με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.