Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για λήψη αποφάσεων οι οποίες θα συμβάλουν στον περιορισμό των φαινομένων βίας στα γήπεδα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε νέες του δηλώσεις για το θέμα, σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου για το ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου και της Αγίας Αγάπης στην Αγία Νάπα.
Ο ΠτΔ ανέφερε ότι το εν λόγω θύμα «συζητήθηκε, ξανασυζητήθηκε» και είπε χαρακτηριστικά «αρκετά», τονίζοντας πως είναι η ώρα των αποφάσεων, ενώ ακολούθως σημείωσε πως «ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κανέναν θεατή».
Αναλυτικά όσα είπε ο ΠτΔ:
«Αύριο θα έχουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Αρκετά με όσα απαράδεκτα είδαμε. Θα ληφθούν αποφάσεις, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Μετά τις αποφάσεις εμείς θα διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθούν. Επαναλαμβάνω, αυτά τα φαινόμενα που είδαμε δεν μπορούν να επαναληφθούν στην Κύπρο. Επαναλαμβάνω, έχουν πολλοί ευθύνες κι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Αν θα αποδοθούν ευθύνες από την κυβέρνηση: «Φυσικά, θα γίνει συζήτηση στη βάση των εκθέσεων που έχουμε ενώπιον μας και από πλευράς δικής μας ως εκτελεστική εξουσία θα λάβουμε πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Αρκετά με το θέμα αυτό, συζητήθηκε, ξανασυζητήθηκε, κάθε φορά μετά τα επεισόδια γίνονται συσκέψεις, ξανά συσκέψεις, είναι η ώρα των αποφάσεων».
Αν εντοπίζονται ευθύνες για την ηγεσία της Αστυνομίας: «Θα συζητήσω το θέμα αύριο στο υπουργικό συμβούλιο παρουσία και της αρμόδιας υπουργού, θα ακούσετε τις ανακοινώσεις μας».
Aν είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο: «Δεν τιμούν κανένα αυτά που είδαμε, σκεφτείτε να είχαμε θύμα. Σκεφτείτε μια οικογένεια να πάρουν οι γονείς τα παιδιά σε έναν αγώνα, θα το κάνατε; Εγώ ποτέ. Είναι αυτά που θέλουμε; Ή κάποιοι θα συμμορφωθούν ή θα γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς κανέναν θεατή. Είναι απλά τα πράγματα».