Eκ μέρους του σωματείου SOCCERWORLDCYPRUS το οποίο διοργανώνει το ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ ακαδημιών στην Αγία Νάπα, σας καλωσορίζω όλους, συνεργάτες, υποστηρικτές, χορηγούς και σας ευχαριστώ θερμά για την εδώ παρουσία σας.

Η φετινή 21η διοργάνωση του ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ AYIA NAPA YOUTH SOCCER FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στις συνεχώς αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας και στα 15 ειδικά διαμορφωμένα και διαχωρισμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα  από τις 8 έως και 13 Απριλίου και θα λάβουν μέρος 391 διαφορετικά  ποδοσφαιρικά τμήματα και πέραν των 4000 παιδιών.

Στην φετινή διοργάνωση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε 12 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ξεκινώντας από την χρονολογία γέννησης του 2006 μέχρι και το 2017.  Η επιτυχημένη καινοτομία των τελευταίων χρόνων με την προσθήκη επιπλέον 6 ηλικιακών κατηγοριών σε ξεχωριστά πρωταθλήματα LIONS τα οποία προνοούν την συμμετοχή παιδιών γεννηθέντα από το 2011 μέχρι και το 2016 συνεχίζεται και φέτος δίνωντας την ευκαιρία στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών για να συμμετέχουν σε λιγότερο ανταγωνιστικούς αγώνες και με περισσότερη έμφαση στην χαρά και την διασκέδαση.

Η συμμετοχή κοριτσιών συνεχίζεται και φέτος με ξεχωριστό τουρνουά για κορίτσια ηλικίας κάτω των 15 όπου με μεγάλη ικανοποίηση αναγγέλλουμε την συμμετοχή 6 ομάδων.  Η διοργάνωση του τουρνουά κοριτσιών εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την ΚΟΠ αλλά και για σκοπούς στήριξης της όλης προσπάθειας που καταβάλλει η ομοσπονδία μας για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κύπρο αλλά και για να δώσουμε ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και άθλησης και στον γυναικείο πλυθησμό. Ας μην ξεχνούμε ότι πάρα πολλά κορίτσια έχουν ήδη δηλώσει και θα συμμετέχουν μαζί με τα αγόρια σε κοινές ομάδες με τις ακαδημίες τους.

Ιδιαίτερα σημαντική η καινοτομία που έχει καθιερωθεί και αποτελεί ίσως και παγκόσμια πρωτοτυπία για την διοργάνωση μας η δημιουργία 3 ξεχωριστών κατηγοριών επιπέδου στην φάση των knock out, προκρίνοντας όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, και κατατάσσοντας τες ανάλογα με την θέση τους σε μια από τις 3 διαφορετικές κατηγορίες επιπέδου των knock out (EAGLES, LIONS, TIGERS). Στόχος μας μέσα από αυτή την διαδικασία, παρά το υψηλότερο κόστος και χρόνο οργάνωσης είναι να δώσουμε μεγαλύτερη χαρά και ευχαρίστηση στα παιδιά από την συμμετοχή τους σε όλο και περισσότερους αγώνες αλλά και να περιορίσουμε τις οποιεσδήποτε αγωνιστικές ανισορροπίες μεταξύ ομάδων στους αγώνες τους περιορίζοντας έτσι τα μεγάλα σκορ και τις αχρείαστες απογοητεύσεις στα παιδιά.  Η σημαντική αυτή καινοτομία μας έχει βοηθήσει επίσης σημαντικά στην προσπάθεια μας για αύξηση των ομάδων από εξωτερικό αφού ο αριθμός αγώνων που θα συμμετέχουν τα παιδιά είναι σημαντικός παράγοντας για μια ομάδα στην απόφαση της για να δηλώσει συμμετοχή σε οποιοδήποτε τουρνουά στο εξωτερικό.

Είναι δε με μεγάλη μας χαρά που παρά το πισωγύριμσα με τον κορονοιό  θα φιλοξενήσουμε φέτος 38 διαφορετικά ποδοσφαιρικά τμήματα από χώρες του εξωτερικού σημειώνοντας μια αύξηση του 40% σε σχέση με τους περσινούς αριθμούς. Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι πέραν των παραδοσιακών χωρών της μέσης ανατολής όπως είναι ο Λίβανος και η Ιορδανία, φέτος σημειώνουμε συμμετοχές από χώρες όπως η Πολωνία, Αγγλία και Δανία. Οι ομάδες αυτές θα καταφθάσουν από το εξωτερικό με την συνοδεία σίγουρα πάρα πολλών συνοδών και γονέων γεγονός το οποίο μας ικανοποιεί αφάνταστα αφού με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού φαίνεται πλέον ότι σταθερά ο θεσμός καθιερώνεται και ως διεθνής.

Επιπλέον από την Κύπρο, πέραν των 400 προπονητών και υπευθύνων αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν τα παιδιά και τις ομάδες τους ενώ αναμένεται ότι πέραν των 80 διαιτητών θα οριστούν από την επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ για να έχουν την ευθύνη της διαιτητικής κάλυψης των αγώνων του τουρνουά. Επίσης 20 περίπου άτομα θα αποτελούν την ιατρική ομάδα αλλά και την ομάδα πρόληψης και ασφάλειας της διοργάνωσης.   Πέραν της μαζικής συμμετοχής ομάδων και παιδιών η άλλη μεγάλη επιτυχία σε σχέση με την διοργάνωση είναι το γεγονός ότι το τουρνουά αναμένεται όπως πάντα ότι θα το παρακολουθήσουν πέραν των 20000 φιλάθλων οι οποίοι ως επί το πλείστον θα προέρχονται από τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών.  Η Αγία Νάπα και τα ξενοδοχεία της αλλά και η γύρω περιοχή της Αμμοχώστου αναμένεται ότι θα πλημυρίσουν από κόσμο δίνοντας έτσι όπως και κάθε χρόνο το έναυσμα για την νέα τουριστική περίοδο.

Μέσα σε αυτό το ποδοσφαιρικό πενθήμερο χαράς, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, το τουρνουά μας, φέρνει κοντά και ενώνει στην ουσία ποδοσφαιρικά όλους όσους εμπλέκονται και εργάζονται στον τομέα των ακαδημιών αφού σε αυτό συμμετέχουν μαζικά ομάδες και ακαδημίες από όλη την Ελεύθερη Κύπρο συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Πόλης της Χρυσοχούς.

Νιώθουμε δε περήφανοι αλλά και ευχαριστημένοι γιατί ο θεσμός επανέρχεται και πάλι μετά την κορονοιού εποχή με την ίδια δυναμική και το ίδιο αγκάλιασμα από όλη την Κύπρο.

Είναι δε για αυτό ακριβώς τον λόγο που η όλη διοργάνωση αξίζει και της δέουσας προβολής και προώθησης αλλά και γενικότερα της πολύπλευρης και διαρκούς υποστήριξης σας η οποία αποδεικνύεται με την σημερινή παρουσία σας στην δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ως εκ τούτου θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες μας  για την μακρόχρονη και συνεχιζόμενη συνεργασία μας με τον Δήμο Αγίας Νάπας και προσωπικά τον δήμαρχο κύριο Χρίστο Ζανέττου αλλά και τον κύριο Κωνσταντίνο Ζανέττου πρόεδρο της αθλητικής επιτροπής του Δήμου Αγίας Νάπας για την συνεχή τους υποστήριξη. Ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης στο Υφυπουργείο Τουρισμού και την εδώ εκπρόσωπο του κυρία Νίκη Καραγιώργη, αλλά και στους διαχρονικούς υποστηρικτές μας την ΚΟΠ της οποίας η όλη διοργάνωση τυγχάνει της έγκρισης της. Ευχαριστούμε  επίσης τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Προπονητών και τον πρόεδρο τους κύριο ‘Αντρο Κουλουμπρή ο οποίος είναι εδώ σήμερα μαζί μας. Ο ρόλος των προπονητών είναι πάρα πολύ σημαντικός και αποτελεί το Α και το Ω τόσο στην σωστή καθοδήγηση και διαπαιδάγωγηση των νεαρών αθλητών αλλά προπάντων στην πρόληψη και αποφυγή αχρείαστων και απρεπών συμπεριφορών.

Να μεταφέρω επίσης τις ευχαριστίες μου στις χορηγούς εταιρείες  ΚΕΟ και Φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, τα εστιατόρια Ocean Basket, τις υπεραγορές LIDL, το WaterworldWaterpark, το Πάρκο Παλιάτσο στην Αγία Νάπα, και την εταιρεία Hercules με την οποία συνεργαζόμαστε στον τομέα της αθλοθέτησης της διοργάνωσης με κύπελλα και μετάλλια τα οποία θα δοθούν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης στους χορηγούς επικοινωνίας, την διαδικτιακή αθλητική ιστοσελίδα 24 SPORTS και το αθλητικό ραδιορφωνικό κανάλι SPORT FM95 το οποίο θα βρίσκεται συνεχώς μαζί μας με πλήρη κάλυψη και αποκορύφωμα το δίωρο live link στους τελικούς και την τελετή απονομών. Πλήρως αναβαθμισμένη η φετινή τηλεοπτική κάλυψη της διοργάνωσης μας όπου μέσα άπό την συνεργασία μας με το αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι CYTAVISION, και την χορηγία από την CYTAVISION θα έχουμε την ζωντανή μετάδοση 6 από τους τελικούς στην κατηγορία EAGLES την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί.

Σημαντική θα είναι επίσης η βοήθεια μέσα από την συνεργασία μας με την εταιρεία GREEN DOT, στην προσπάθεια μας για την διατήριση της καθαριότητας στον χώρο της διοργάνωσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και των παιδιών ιδιαίτερα για την σημαντικότητα της καθαριότητας αλλά και της ανακύκλωσης. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

Θα ήταν δε μεγάλη μας παράλειψη να μην εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στους σημερινούς μας οικοδεσπότες, την Ayia Napa Marina και το καφεστιατόριο LE DELI ROBUCHON και προσωπικά στον Διευθυντή Μάρκετινκ της εταιρείας κύριο Νίκο Βαρδουνιώτη και τις συνεργάτιδες του Παναγιώτα και Χαρίκλεια για την σημερινή τους φιλοξενεία και γενικότερα για την υποστήριξη τους ως χορηγοί της διργάνωσης μας.

Κλείνουμε με τις ευχαριστίες μας προς την εταιρεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ για την φετινή μας συνεργασία και την μετονομασια της διοργάνωσης μας σε ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ AYIA NAPA YOUTH SOCCER FESTIVAL.  Μια καινούργια συνεργασία που αποδυκνείει την έμπρακτη υποστήριξη της εταιρείας σας στην νεολαία και τον αθλητισμό ως υγιής ενασχόληση και μέσο διαπαιδαγώγησης  των παιδιών κάτι το οποίο είμαστε σίγουροι ότι συνάδει πλήρως με τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η εταιρεία σας.

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ – ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ,

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με την διοργάνωση, και μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού μας έργου και ευαισθητοποίησης του κοινού, θα λειτουργήσει κέντρο αιμοληψίας όπου καλούμε τον κόσμο να εγγραφεί ως αιμοδότης αλλά και να προσφέρει λίγο από το αίμα του το οποίο μπορεί να αποτελέσει πηγή ζωής για κάποιο πάσχοντα και πονεμένο συνάνθρωπο μας.

Μαζί μας σήμερα είναι η κύρια Αναστασία Χριστάκη εκ μέρους του Κέντρου Αιμοδοσίας στην οποία θα δώσουμε τον χρόνο να μας πει στην συνέχεια λίγα περισσότερα πράγματα για την όλη προσπάθεια που θα γίνει και γενικότερα για το βαρυσήμαντο έργο τους.

Όπως έχουμε προαναφερθεί το τουρνουά μας το οποίο πραγματοποιείται φέτος για 21η συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί για μας μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή για τα μικρά παιδιά και ο στόχος όλων τόσο εμάς ως διοργανωτές αλλά και όλων όσων θα παρευρεθούν στην διοργάνωση θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών στα οποία θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία μακριά από την πίεση και το άγχος της νίκης να απολαύσουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.  Θα πρέπει όλοι μας να ενθαρρύνουμε και να χειροκροτήσουμε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που θα καταβάλουν μέσα σε ένα πνεύμα αθλητοπρέπειας και σεβασμού στους κανόνες, στους διαιτητές και γενικά σε όλους τους παρευρισκομένους.

 

Καλούμε λοιπόν με βάση και τα πιο πάνω όλους τους προπονητές και γονείς των παιδιών, όπως επιδείξουν κόσμια και ορθή συμπεριφορά όπως αρμόζει άλλωστε για το καλός νοούμενο συμφέρον των ίδιων των παιδιών αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης.

Ζητούμε παράλληλα την συνεργασία όλων, με σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των οποιονδήποτε πιθανών προβλημάτων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ.

ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

  1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ / Πρόεδρος Αθλητική επιτροπής Κωνσταντίνος Ζανέττου
  2. ΚΟΠ / Εκπρόσωπος κ. Χάρης Κυρίλλου (Διευθυντής Πρωταθλημάτων Grassroots
  3. ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / Κα.Νίκη Καραγιώργη
  4. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ / Κο. Ιωάννη Κυριάκου (Marketing Manager)

——————————————————————————————————

  1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ / Κο. Άντρο Κουλουμπρή (Πρόεδρος Συνδ.)
  2. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ / Κα. Αναστασία Χριστάκη
  3. ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ / Κο. Νίκο Βαρδουνιώτη Διευθ. Μαρκετινκ
  4. CYTAVISION (Κα. Πίττα Μύρια / Αντώνης Σάββα

——————————————————————————————————-

  1. OCEAN BASKET Κο. Γιώργος Πιτσιλλής (Διευθυντής)
  • LIDL κα Νικολέτα Φιλιππίδου / κος Γεώργιος Δημητρουλάκης
  1. KEO ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ανδρέας Ανδρέου – Brand Manager (Beer Portfolio)
  2. ΣΠΟΡ FM95 – Αθλητικός Ραδιοφωνικός σταθμός Άννα Αντωνίου – Chief Marketing Officer / Μερώπη Σολομού – Brand Manager
  3. 24 SPORTS – Διαδικτιακό αθλητικό κανάλι
  4. Green dot – Ερατώ Παπαγεωργίου

 

Παρόν στην δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν επίσης εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών, συνεργατών και υποστηρικτών:

  1. Hercules
  2. WebMave – Διαδικτιακοί Συνεργάτες
  3. Max Sports – Προγράμματα Αγώνων