Μέσω των βίντεο που δημοσιοποίησε η ΑΕΚ, φαίνεται πως σοβαρά επεισόδια μετά το ματς με τον Απόλλωνα δεν έγιναν ποτέ, παρά μόνο ένας οπαδός κλωτσάει το αυτοκίνητο του Ιωάννη Χριστοδούλου κατά την αποχώρησή του. Κάτι ασφαλώς καταδικαστέο –δεν το συζητάμε καν.
Όπως επίσης φαίνεται πως ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα δεν έχει σπρώξει ποτέ τον Κωνσταντίνο Φωτίου. Ο Ισπανός τεχνικός περνάει από δίπλα του, μιλάει σε έντονο ύφος στον τέταρτο διαιτητή αλλά κίνηση για σπρώξιμο δεν διαφαίνεται πουθενά.
Κι ερωτώ: πώς είναι δυνατόν, τόσο ο Ιωάννης Χριστοδούλου όσο κι ο Κωνσταντίνος Φωτίου, να καταγράφουν όσα έχουν καταγράψει, με τα βίντεο να τους διαψεύδουν ξεκάθαρα; Ποιος θα καλέσει τους δύο διαιτητές για να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα έγραψαν; Ποιος θα τους τιμωρήσει, εάν όντως αποδειχθεί (και πώς, είναι το άλλο ερώτημα) ότι έχουν προβεί σε ψευδείς αναφορές;
Τα παράπονα της ΑΕΚ είναι το ένα κομμάτι της όλης ιστορίας κι ο καθένας μπορεί να κρίνει αν έχει δίκιο ή άδικο. Το να καταγράφει ωστόσο ένας διαιτητής το οτιδήποτε δεν επιβεβαιώνεται μέσω οπτικού υλικού, είναι εξίσου σοβαρό –ενδεχομένως αρκετά σοβαρότερο, αφού πλήττει πολύ περισσότερο το βασανισμένο κορμί της κυπριακής διαιτησίας.
Το ερώτημα ποιος θα επιβάλει την οποιανδήποτε ποινή στους δύο διαιτητές εάν επιβεβαιωθεί πως…φούσκωσαν το πράγμα, μοιάζει για αρκετούς ρητορικό. Αυτό ωστόσο είναι το λιγότερο, όταν η μεγαλύτερη καταδίκη έρχεται από την κοινή γνώμη. Εάν βεβαίως ενδιαφέρεται κανείς γι’ αυτήν.

Ανδρέας Βεντούρης