Τα άσχημα νέα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Μάβερικς στον αγώνα με τους Χόρνετς, αφού κατά την διάρκεια του παιχνιδιου ο Λούκα Ντόντσιτς δέχθηκε την τεχνική ποινή Νο16, κάτι που βάσει κανονισμών μεταφράζεται αυτόματα σε έναν αγώνα τιμωρία, εκτός αν την ακυρώσει το NBA.

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο στους Μάβερικς, που μετά την νέα ήττα από τους Χόρνετς βρίσκονται στην 11η θέση της Δύσης. Όπως αποδείχθηκε όμως, υπήρχαν και χειρότερα νέα. Κατά την διάρκεια του αγώνα ο Λούκα Ντόντσιτς δέχθηκε τεχνική ποινή. Αυτή ήταν η 16η τεχνική ποινή που δέχθηκε φέτος, κάτι που – βάσει κανονισμών – σημαίνει αυτόματα έναν αγώνα τιμωρία. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι να ακυρώσει το NBA την τεχνική ποινή, κάτι στο οποίο ελπίζουν και οι Μάβερικς.

Για την ιστορία, βάσει κανονισμών του NBA ένας παίκτης χρεώνεται αυτόματα με έναν αγώνα τιμωρία στην 16η τεχνική του ποινή. Έκτοτε ανά δύο τεχνικές ποινές (Νο18, Νο20, Νο22 κτλ) χρεώνεται ξανά με έναν αγώνα τιμωρία. Παράλληλα, υπάρχει και διαφορετικό πρόστιμο ανά τεχνική ποινή.

Συγκεκριμένα το πρόστιμο πηγαίνει ως εξής:
Τεχνικές ποινές 1-5: 2.000 δολάρια κάθε τεχνική ποινή
Τεχνικές ποινές 6-10: 3.000 δολάρια κάθε τεχνική ποινή
Τεχνικές ποινές 11-15: 4.000 δολάρια κάθε τεχνική ποινή
Τεχνική ποινή Νο16: 5.000 δολάρια και ένας αγώνας τιμωρία
Κάθε τεχνική ποινή που ακολουθεί χρεώνεται από 5.000 δολάρια η κάθε μία, ενώ κάθε δύο τεχνικές ποινές η ποινή… συνοδεύεται με έναν αγώνα τιμωρία.

Με λίγα λόγια, ο Ντόντσιτς έχει πληρώσει μέχρι στιγμής 50.000 δολάρια σε πρόστιμα.