Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Saudi National Bank, η οποία ήταν ο βασικός μέτοχος της Credit Suisse πριν από την εξαγορά της στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της σαουδαραβικής τράπεζας «αποδέχτηκε την παραίτηση» του Ammar al-Khudairy «για προσωπικούς λόγους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Credit Suisse πραγματοποίησαν βουτιά στις 15 Μαρτίου του 2023 όταν ο AlKhudairy δήλωσε ότι η σαουδαραβική τράπεζα δεν θα αυξήσει το μερίδιό της από 9,8% λόγω ρυθμιστικών περιορισμών.

Την επόμενη μέρα, η Credit Suisse έκανε ράλι στο χρηματιστήριο μετά τη στήριξη 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ωστόσο, οι φόβοι για την υγεία του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα οδήγησαν στην εξαγορά της από την εγχώρια ανταγωνιστική UBS στις 19 Μαρτίου.

Αμέσως μετά τα σχόλιά του, ο AlKhudairy προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει αυτό που περιέγραψε ως «πανικό».

«Αν κοιτάξετε πώς έχει υποχωρήσει ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έψαχναν απλώς για δικαιολογίες», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

“Είναι πανικός, λίγος πανικός. Πιστεύω ότι είναι εντελώς αδικαιολόγητο, είτε πρόκειται για την Credit Suisse είτε για ολόκληρη την αγορά”, είχε δηλώσει.

Ο Saeed Mohammed Al Ghamdi, ο οποίος είχε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος, θα αντικαταστήσει τον AlKhudairy ως Πρόεδρος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δευτέρας.

Ο Talal Ahmed Al Khereiji διορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, προστίθεται.