Ο πρόεδρος του σωματείου του Απόλλωνα Ξενοφών Χαραλάμπους μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για όσα άσχημα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στο «Ελευθερίας» στον ημιτελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στην ομάδα του και την Ανόρθωση.
Η τοποθέτηση του: «Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ κανέναν αλλά θα πω κάποια πράγματα τα οποία έζησα. Υπήρχε κατά τα άλλα μια γιορτή της καλαθόσφαιρας. Μετά κόπων και βασάνων προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα τμήμα του Απόλλωνα, φτάσαμε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου αλλά το αποτέλεσμα δεν με ενδιαφέρει με αυτά που έζησα χθες. Καθήκον όλων μας και των ΜΜΕ είναι αναφέρονται τα πραγματικά δεδομένα. Ενημερώθηκα στη λήξη του α’ δεκαλέπτου για συμπλοκές οπαδών του Απόλλωνα με την αστυνομία. Ενώ οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας μπήκαν μαζικά στο γήπεδο, ενημερώθηκα ότι εκτός γηπέδου υπήρχαν αυτές οι συμπλοκές με τους οπαδούς μας. Μου είπαν να βγω έξω αν μπορώ να βοηθήσω. Δεν είναι δουλειά δική μου αλλά βγήκα έξω γιατί υπήρχαν μικρά παιδιά και οικογένειες. Ο αξιωματικός της ΜΜΑΔ μου ανέφερε ότι υπάρχουν συμπλοκές. Ρώτησα πιο είναι το πρόβλημα και δεν μου απάντησε. Βάλαμε σε σειρά τους οπαδούς και μπήκαν στο στάδιο δείχνοντας και εισιτήριο και κάρτα φιλάθλου ένας προς έναν. Αυτό έγινε στην παρουσία μου και στην παρουσία του αξιωματικού της ΜΜΑΔ. Μπήκαν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου».
Τι έγινε στην συνέχεια εντός γηπέδου; «Αναρτήθηκαν κάποια βίντεο από ΜΜΕ και κάποιος μπορεί να εξάγει συμπεράσματα. Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από τη μια πλευρά να γίνεται έλεγχος μόνο από επιτηρητές και από την άλλη τόσος εξονυχιστικός έλεγχος από ολόκληρη διμοιρία των ΜΜΑΔ. Τα ΜΜΕ έχετε καθήκον να μεταφέρετε σωστά τα γεγονότα. Είδατε οπαδούς να μπαίνουν σε κερκίδα άλλης ομάδας; Είδατε οπαδούς της Ανόρθωσης να μπαίνουν στην κερκίδα του Απόλλωνα ή οπαδούς του Απόλλωνα στην κερκίδα της Ανόρθωσης; Έπρεπε να υπάρχουν άτομα να μην επιτρέψουν την είσοδο φιλάθλων άλλης ομάδας. Μπήκαν οπαδοί της αντίπαλης ομάδας στην κερκίδα μας όπου υπήρχαν γυναικόπαιδα. Για το τι έγινε έξω από το γήπεδο νιώθω ντροπή. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλούμε χρόνο από τις οικογένειες μας και να γίνονται όλα αυτά. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το κενός της κάρτας φιλάθλου με τη νομοθεσία. Δεν θα ελέγξω εγώ τον κάθε οπαδό τι κάνει».