Παρελθόν από τον πάγκο της Τότεναμ αποτελεί με κάθε επισημότητα ο Αντόνιο Κόντε, με το κλαμπ να ανακοινώνει πως ο Κριστιάν Στελίνι θα αναλάβει καθήκοντα προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το πρωτοφανές ξέσπασμα κατά των ποδοσφαιριστών του μετά την ισοπαλία απέναντι στη Σαουθάμπτον ουσιαστικά είχε δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Όλα τα ρεπορτάζ στην Αγγλία συμφωνούσαν πως η απομάκρυνση του Αντόνιο Κόντε από τον πάγκο της Τότεναμ ήταν απλώς θέμα χρόνου και τελικά η επιβεβαίωση δεν άργησε να καταφτάσει.

Όπως ενημέρωσε το κλαμπ μέσω ανακοίνωσης το βράδυ της Κυριακής (26/3), οι δυο πλευρές αποφάσισαν τη λήξη της συνεργασίας τους με τον Ιταλό να αποχωρεί από τον πάγκο έπειτα από 16 μήνες παρουσίας στο τιμόνι της ομάδας.

Παρά το γεγονός πως ο έμπειρος τεχνικός είχε οδηγήσει την Τότεναμ στην πρώτη τετράδα στην Premier League, η ρήξη με τους ποδοσφαιριστές του αναπόφευκτα τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου.

Κατά την παραμονή του στην αγγλική πρωτεύουσα μέτρησε 41 νίκες, 12 ισοπαλίες και 23 ήττες σε 76 παιχνίδια, δίχως να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Πλέον καθήκοντα προπονητή αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Κριστιάν Στελίνι, ο οποίος θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία μέχρι το τέλος της σεζόν.