Στο ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ Νίκος Λοιζίδης σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Η πρώτη ωμή και πικρή αλήθεια είναι γιατί γίνονται όλα αυτά. Γιατί δεν βγαίνει κάποιος να μας πει ότι έχουμε αποτύχει σαν πολιτεία. Αποτυχημένη η κάρτα φιλάθλου…Δεν υπάρχει συνεργασία με τις ομοσπονδίες. Δεν θέλουν συνεργασία με την Αστυνομία. Οι περισσότεροι συντηρούν ουσιαστικά τους χούλιγκαν. Είναι δεμένα τα χέρια μας στη παρούσα φάση. Δεν μας στηρίζει κανένας για να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Η πολιτεία έχει αποτύχει αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα βγει κάποιος να μιλήσει για όλα αυτά; Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Εγώ δεν θα παρακαλώ κανένα για να τον συναντήσω να του πω τα προβλήματα. Δεν θα δεχτώ ξανά τα χθεσινά. Συνάδελφος να δεχτεί τραπέζι στο κεφάλι , συνάδελφο του έριξαν με όπλο φωτοβολίδας. Μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα χθες. Εγώ αυτό δεν θα το ανεχτώ ξανά. Δεν αντιλαμβάνονται ότι θα έχουμε νεκρούς; Ότι πρέπει να αλλάξουν οι νομοθεσίες; Συντηρούνται συμφέροντα από όλα τα κόμματα. Υπάρχουν σύνδεσμοι φιλάθλων που έχουν ξεφύγει πλέον».
Τι μπορεί να αλλάξει;
«Αν μας δώσουν το ελεύθερο σε λίγες μέρες θα καθαρίσουμε την βρωμιά. Η κάρτα φιλάθλου πρέπει να τροποποιηθεί από την στιγμή που δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα. Τα εισιτήρια να δίνονται σε συγκεκριμένα άτομα που έχουν κάρτα διαρκείας. Εμείς θα λέμε πόσοι θα ταξιδέψουν στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Φταίμε όμως και εμείς σαν αστυνομία γιατί εμείς κρατάμε το μαχαίρι και το καρπούζι. Δεν θα ανεχτούμε καμία ομοσπονδία. Δεν θα θυσιάζεται κανένας συνάδελφος μου ξανά. Ο πρόεδρος και ο κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ δεν θέλω και να έχω ξανά την έγνοια αν θα επιστρέψουν οι συνάδελφοί μου πίσω ζωντανοί. Έχει πολλά που πρέπει να κάνουμε. Στείλαμε αρκετά και την υπουργό και θα στείλουμε ξανά. Το θέα είναι ότι ο τρόπος λειτουργεία τους κράτους είναι λάθος. Δεν ήρθε να μας πει κάποιος ότι είναι δίπλα μας , για να μπορέσουμε να χειριστούμε ανάλογα την κατάσταση. Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα είναι γιατί είμαστε τυχεροί ή μας αγαπά ο Θεός δεν ξέρω πραγματικά. Ο νόμος είναι πάνω από όλους. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία εκτός αν τους αρέσει να υπάρχει όλος αυτός ο φανατισμός. Η αστυνομία με την ανάλογη στήριξη από την πολιτεία μπορεί να φέρει την αλλαγή».
Σχετικά με τον αστυνομικό που ήταν στο λεωφορείο του Απόλλωνα:
«Θα γίνει έρευνα και θα δούμε που θα καταλήξουμε. Απαιτούμε να είναι σωστή έρευνα και να δούμε τι ακριβώς έγινε με αυτόν τον συνάδελφο.
Κλάπηκε και εξοπλισμός .Τα έκαναν όλα χθες. Εμείς ξέρουμε τι φταίει όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι χωρίς την έγκριση από το κράτος.
Υπάρχει τρόπος να γίνονται και τα παιχνίδια και να πηγαίνουν και οι αγνοί φίλοι του αθλήματος. Αλλά κάποιους τους βολεύει ο φανατισμός. Και προκαλώ τους πάντες να βγούμε σε πάνελ και να δούμε ποιος έχει δίκαιο».