Γεννημένος τον Οκτώβριο του 2001 ο Άγγλος επιθετικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις Ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από το 2018 όταν και εξασφάλισε φανέλα βασικού στην πρώτη ομάδα των “κόκκινων διαβόλων”, μέτρησε 83 συμμετοχές και 22 τέρματα. Μάλιστα αποτέλεσε μέλος όλων των “μικρών” Εθνικών της Αγγλίας, ενώ κατάφερε να καταγράψει και μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα των “τριών λιονταριών”. Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε να γίνει ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να γράψει τη δική του ιστορία, τον Ιανουάριο του 2022 έσκασε σαν βόμβα η είδηση ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και επίθεση κατά της συντρόφου του.

Η σύντροφος του, Χάριετ Ρόμπσον, μέσα από τα Social Media της κοινοποίησε σειρά από φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζεται τραυματισμένη αλλά και βίντεο στο οποίο η γυναίκα ακούγεται να λέει σε έναν άντρα τον οποίο αποκαλεί Μέισον να σταματήσει. Στις 30 Ιανουαρίου ο Μέισον Γκρίνγουντ συνελήφθη από τις Αρχές για βιασμό και επίθεση, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω ανακοίνωσης της, έκανε γνωστό ότι ο Άγγλος διεθνής τέθηκε εκτός ομάδας. Η Χάριετ Ρόμπσον λίγες ημέρες μετά κατηγόρησε εκ νέου τον Γκρίνγουντ για ψυχολογική πίεση, ενώ δήλωσε ότι δέχτηκε ακόμη και απειλές για τη ζωή της από τον Άγγλο. Η διάσημη εταιρία ένδυσης, Nike, σταμάτησε τη συνεργασία της με τον ποδοσφαιριστή, ενώ η εταιρία βιντεοπαιχνιδιών EA Sports, αφαίρεσε τον Γκρίνγουντ από τα παιχνίδια της FIFA.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2023, η εισαγγελία του Μάντσεστερ απέσυρε όλες τις κατηγορίες εναντίον του Γκρίνγουντ, επικαλούμενη την απόσυρση βασικών μαρτύρων και «νέο υλικό που ήρθε στο φως». Ο ίδιος μέσω γραπτής δήλωσης του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είμαι ανακουφισμένος πως αυτή η υπόθεση είναι πλέον παρελθόν και θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους αγαπημένους μου και τους φίλους μου για την υποστήριξή τους. Δεν θα κάνω επιπλέον σχόλια στην παρούσα φάση”.

Μετά από αυτή την περιπέτεια ο Μέισον Γκρίνγουντ και η Χάριετ Ρόμπσον όχι μόνο παραμένουν ζευγάρι, αλλά σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η νεαρή περιμένει το παιδί του 21χρονου Άγγλου, το οποίο αναμένεται να έρθει στον κόσμο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το ζευγάρι έξω από το ξενοδοχείο Langham του Λονδίνου και οι δυο τους φαίνεται ότι σχεδιάζουν τον γάμο τους.

Το ποδοσφαιρικό του μέλλον

Τη στιγμή που ο ίδιος ελπίζει ότι θα καταφέρει να “αναστήσει” την ποδοσφαιρική του καριέρα μετά την απόσυρση των κατηγοριών για βιασμό, επίθεση και ψυχολογική πίεση, το μέλλον του στο ποδόσφαιρο είναι αβέβαιο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο ίδιος φέρεται ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, με τον Ολλανδό ωστόσο να μην τον υπολογίζει τη δεδομένη στιγμή.

Όσο για την επιστροφή του στην Εθνική Αγγλίας ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, εμφανίζεται σύμφωνα με τη “Sun” κάθετα αντίθετος στην επιστροφή του. Μια απόφαση η οποία δεν στηρίζεται μόνο στις πρόσφατες περιπέτειες του 21χρονου, αλλά και στο σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2020, όταν ο Σάουθγκεϊτ έδιωξε από την αποστολή τους Γκρίνγουντ και Φόντεν, καθώς έφεραν παράνομα γυναίκες στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε η ομάδα για τον αγώνα με την Ισλανδία για το Nations League.

Γκρίνγουντ και Εθνική Τζαμάικας

Ενώ όλα δείχνουν ότι ο Γκρίνγουντ δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Εθνική Αγγλίας όσο στο τιμόνι της βρίσκεται ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο 21χρονος μπορεί να αγωνιστεί με τους «Reggae Boyz», καθώς η μητέρα του κατάγεται από την Τζαμάικα.

Μάλιστα, άνθρωπος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας ανέφερε: «Είναι μόλις 21 ετών και έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά του και νομίζω ότι θα προσθέσει αξία σε οποιαδήποτε ομάδα αγωνιστεί».