Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Για τη διακοπή: «Συνήθως, αρκετά παιδιά των ακαδημιών ανεβαίνουν στις προπονήσεις για να μπορούν να διεξάγονται. Έχουμε 11 απουσίες. Τους διεθνείς και τους τραυματίες. Όταν λείπουν 11 ποδοσφαιριστές από τις προπονήσεις δεν μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα στο τακτικό κομμάτι».

-Για την παρουσία στην κορυφή: «Το ότι είμαστε στην κορυφή με τέσσερεις βαθμούς διαφορά σημαίνει πως έχουμε μία υπεροχή από τις άλλες ομάδες. Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως οι νίκες φέρνουν βαθμούς και οι άμυνες πρωταθλήματα. Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες νίκες και έχουμε την καλύτερη άμυνα. Η επαλήθευση του ρητού σημαίνει κάτι. Αν το κρατήσουμε θα πετύχουμε το στόχο μας, όμως έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας ακόμη και τον πιο δύσκολο».

-Για τις 2 ισοπαλίες στο ξεκίνημα των πλέι οφ και τη συνέχεια: «Αν υπάρχει εγγύηση ότι με ισοπαλίες θα αυξάνουμε τη διαφορά θα το δεχόμασταν, αλλά δεν βγαίνουν τα μαθηματικά. Εμείς δεν θέλουμε να μπούμε σε μία τέτοια σκέψη. Θέλουμε βαθμούς. Η ομάδα που θα κάνει τις περισσότερες νίκες και θα έχει την καλύτερη άμυνα για να πάρει το πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε νίκες. Κάθε αγωνιστική μας κάνει και σοφότερους, βλέποντας πώς αλλάζουν οι βαθμολογικές ισορροπίες. Δεν είναι πολύ μακριά από τότε που ήμασταν στο -4 και τώρα είμαστε στο +4. Είμαστε συνεχώς υποψιασμένοι, αυτά τα πλέι οφ μπορεί να είναι και τα πιο δύσκολα που υπήρξαν ποτέ διότι οι ομάδες έχουν ψηλά κίνητρα. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει».

-Για το ότι κάθε βδομάδα συζητιέται και κάτι διαφορετικό πέραν από το αγωνιστικό: «Αν οι ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες και θεωρούν ότι ο τρόπος λειτουργίας δεν είναι σωστός, είναι στο χέρι τους να το αλλάξουν. Να υπενθυμίσω κάτι. Σας προκαλώ και σας λέω να κοιτάξετε τα τελευταία τρία χρόνια, ποια ομάδα τιμωρήθηκε περισσότερο με επιπλέον αγωνιστικές, παικτών και παραγόντων στην Κύπρο. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Είναι στο χέρι των ομάδων να αποφασίσουν την κωδικοποίηση των ποινών αν και δεν ξέρω αν ισχύει».

-Για το ματς με την Πάφος FC: «Οι δύο ομάδες έπαιξαν περισσότερο για να μην χάσουν παρά να κερδίσουν. Μην περιμένουμε στα πλέι οφ ότι θα μπαίνει μια ομάδα για να σαρώσει τα πάντα. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας λείπουν. Ο Δώνης μπορεί να μας δώσει μια άλλη διάσταση σε ασίστ και τελικές προσπάθειες, ο Μπεν είναι εδώ και ένα μήνα εκτός, εκεί που προσπαθούσε ο προπονητής να ισορροπήσει την άμυνα ήρθε το πρόβλημα με τον Γουΐλερ και μετά με τον Κοσταντίνοφ. Όσο κι αν κάποιος νομίζει πως αυτά είναι δικαιολογία, παίζουν ρόλο. Με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όμως, είμαστε εκεί. Είμαστε υποχρεωμένοι ωστόσο να βελτιωθούμε για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας».

-Τα αγωνιστικά ενόψει ΑΕΚ: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε. Είναι προπονήσεις ειδικών συνθηκών. Ο προπονητής θα περιμένει τους διεθνείς να επιστρέψουν υγιείς. Δώνης και Μπεν, όπως είναι τώρα οι ενδείξεις, θα μπουν κανονικά στο πρόγραμμα. Για τον Κοσταντίνοφ…ούτε ναι ούτε όχι. Κάνει ένα πρόγραμμα, θα αξιολογηθεί τη Δευτέρα και μετά θα φανεί. Είναι δύσκολο να τον δούμε με την ΑΕΚ όμως καλύτερα να μιλήσουμε από τη Δευτέρα».