Με το… δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Euro 2024 η Πορτογαλία και η Βοσνία & Ερζεγοβίνη, επικρατώντας άνετα του Λιχτενστάιν και της Ισλανδίας αντίστοιχα στην πρεμιέρα του δέκατου ομίλου. Θύμα μεγάλης έκπληξης έπεσε η Σλοβακία, η οποία γκέλαρε εντός έδρας με το Λουξεμβούργο.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη στο «Χοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας, η Πορτογαλία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνει… έναν υγιεινό περίπατο επί του αδύναμου Λιχτενστάιν, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 4-0.
Σε μια βραδιά όπου όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ιστορικό ρεκόρ που πέτυχε όντας ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε εθνικές ομάδες φτάνοντας τις 197 (!), οι Ίβηρες, στο ντεμπούτο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην άκρη του πάγκου, έπαιξαν όσο χρειάστηκαν για να φτάσουν στο τρίποντο. Το σκορ άνοιξε από νωρίς ο Κανσέλο με δυνατό βολέ στο 8ο λεπτό, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο παρά τις πολλές προσπάθειες των γηπεδούχων.
Στις αρχές της επανάληψης, ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το 2-0 (47′), για να αναλάβει δράση στη συνέχεια ο «CR7» όπου με δύο γκολ στο 51′ (πεν.) και το 63′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0!

Με ένα πέναλτι λοιπόν και ένα απευθείας φάουλ, ο Κριστιάνο έφτασε τα 120 γκολ με την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας που δεν είχε πρόβλημα να κάνει ένα νικηφόρο ξεκίνημα.

Αυτό που δεν έκανε η Σλοβακία στην έδρα της απέναντι στο Λουξεμβούργο, ενώ η Βοσνία ήταν εντυπωσιακή στο 3-0 επί της Ισλανδίας, που είχε τον Μάγκνουσον να παρασύρεται στην γενικότερη μετριότητα των Σκανδιναβών.

Η βαθμολογία:
1. Πορτογαλία 3 (4-0)
2. Βοσνία & Ερζεγοβίνη 3 (3-0)
3. Σλοβακία 0 (0-0)
4. Λουξεμβούργο 0 (0-0)
5. Ισλανδία 0 (0-3)
6. Λιχτενστάιν 0 (0-4)