Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League έφτασε στο τέλος της και οι ομάδες αρχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των πλέι οφ. Η ιστοσελίδα μας balla.com.cy επικοινώνησε με τον πολύπειρο προπονητή Παναγιώτη Γιανναρά ο οποίος μεταξύ άλλων έχρισε ως φαβορί για τον τίτλο τον Κεραυνό ενώ τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση ούτως ώστε να μην μπορούν οι ομάδες να αποδεσμεύουν τους ξένους τους πριν το τέλος του πρωταθλήματος.
Παναγιώτη σε χαιρετώ. Ακόμα ένα πρωτάθλημα οδεύει στην τελική του ευθεία. Πως το αξιολογείς μέχρι στιγμής; «Κοίταξε φίλε ο πρωταθλητής θα βγει στα paly off άρα ότι και να πούμε τώρα είναι θεωρητικό. Ωστόσο θεωρώ ότι είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 5 τουλάχιστον ομάδες να θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα από τον Κεραυνό. Πάντως τον πρώτο λόγο και φέτος τον έχει η ομάδα του Στροβόλου. Από κοντά η ΑΕΚ που παρά τα προβλήματα της έχει βρει τον δρόμο της. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας και Ανόρθωση μπορούν να προκαλέσουν ζημιές».
Οι ομάδες που αποτελούν την τετράδα ουσιαστικά είναι οι αναμενόμενες θα μπορούσε να πει κανείς; «Θεωρώ ότι είναι δίκαια. Δεν ξέρω αν ήταν οι αναμενόμενες ομάδες αλλά θεωρώ ότι Κεραυνός, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας έδειξαν την απαραίτητη σταθερότητα στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος».
Πώς κρίνεις το πρωτάθλημα των 11 ομάδων; «Θα έλεγα ότι φέτος ή ακόμα και πέρσι με 12 ομάδες το πρωτάθλημα ήταν πετυχημένο. Μοναδικό μελανό σημείο είναι που κάποιες ομάδες αποδεσμεύουν τους ξένους τους νωρίς. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει αξιοπιστία στο πρωτάθλημα».
Αν κρίνω από τα λεγόμενα σου, πρώτο φαβορί για τον τίτλο ο Κεραυνός; «Ναι νομίζω χωρίς αμφιβολία ο Κεραυνός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Όχι τόσο λόγο έδρας, όσο λόγο χημείας των παικτών και φυσικά το βάθος που έχει στον πάγκο η ομάδα. Η λογική λέει ότι θα δούμε επανάληψη του ζευγαριού Κεραυνός-ΑΕΚ στους τελικούς ωστόσο όλα είναι πιθανά».

Γρηγόρης Γρηγορά