Ο Κύπριος γυμναστής, Χρίστος Ξενοφώντος, διατηρεί το δικό του γυμναστήριο στη Λάρνακα και καθημερινά ασχολείται 24 ώρες την μέρα με το επάγγελμά του. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο επαγγελματίες αθλητές εμπιστεύονται το σώμα τους και βγάζουν μαζί ένα επίπονο αλλά και συνάμα ουσιαστικό πρόγραμμα εκγύμνασης.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτές των Νικόλα Παναγιώτου, Νίκου Στυλιανού και Άλεξ Αντετοκούνμπο. Ο Χρίστος βγάζει συγκεκριμένο πρόγραμμα για κάθε αθλητή και για κάθε πελάτη του γυμναστηρίου του. Ξέρει τι πρέπει να δουλέψει με τον κάθε ένα ξεχωριστά.
Μια ιστορία που δείχνει πολλά, έχει να κάνει με τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, o οποίος πλέον αγωνίζεται στη θυγατρική των Μπακς. Οι Γιάννης, Θανάσης και Άλεξ ήταν στην Κύπρο για μερικές μέρες και ο τελευταίος ήθελε να γυμναστεί κάπου πριν πετάξουν για Αθήνα. Ορισμένοι πρότειναν τον Χρίστο, τα τρία αδέρφια κάθισαν μαζί και μελέτησαν τη δουλειά του και μάλιστα οι Γιάννης-Θανάσης πρότειναν στον Άλεξ να πάει στο XTC. Κάτι που έγινε και δεν το μετάνιωσε καθόλου ο 21χρονος καλαθοσφαιριστής, ευχαριστώντας και προσωπικά τον Ξενοφώντος.
Φανταστείτε ένα άνθρωπο που δούλεψε και άρχισε από το μηδέν, να φτάσει να φιλοξενεί στον επαγγελματικό του χώρο έναν εκ των «Αντεκούνμπρος».

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Χρίστο Ξενοφώντος, για να μας περιγράψει πως βίωσε τη συγκεκριμένη εμπειρία.
Αναλυτικά:
Για την εμπειρία του να προπονήσει τον Άλεξ Αντετοκούνμπο: «Για εμένα ήταν σαν ψέμα. Στην αρχή μου απάντησε σε ένα story στο Instagram λέγοντάς μου πως κάνω εκπληκτική δουλειά. Του απάντησα με ένα μεγάλο ευχαριστώ και πως εκτιμώ το μήνυμα του. Όντας ενθουσιασμένος είπα στους δικούς μου ανθρώπους ποιος μου έστειλε μήνυμα, ήταν πολύ τιμητικό για εμένα. Υποψιάστηκα πως θα μου έστελνε ξανά για να προπονηθεί στο γυμναστήριό μου, καθώς είχα διαβάσει τότε σε ένα άρθρο πως θα ερχόταν Κύπρο με τα αδέρφια του. Ήταν απομακρυσμένο σενάριο, μου έκαναν πλάκα οι φίλοι μου. «’Φαντάστηκες να έρθει;» μου έλεγαν. Μέσα μου είχα μια κρυφή ελπίδα. Ένιωθα όμως ότι έχω καλές πιθανότητες. Έτσι και έγινε. Μετά από λίγες μέρες μου έστειλε ξανά μήνυμα και μου είπε ότι ήρθε Κύπρο και θέλει να τον προπονήσω».
Για το τι του προκάλεσε εντύπωση από τον Άλεξ: «Την μεγαλύτερη εντύπωση μου την προκάλεσε το γεγονός ότι καθόταν με τα αδέλφια του και βλέπανε κάποια υποψήφια γυμναστήρια στην Κύπρο για να πάει ο Άλεξ. Και ο Γιάννης με τον Θανάση του είπαν να έρθει στο XTC. Το γεγονός ότι κάθονταν τα τρία αδέλφια σε ένα καναπέ, με τον Γιάννη κυρίως να βλέπει τη δουλειά μας και να την σχολιάζει θετικά, είναι εξωπραγματικό. Και πόσο μάλλον ειδικά από την στιγμή που το επέλεξαν. Μας τιμά αφάνταστα γιατί είμαι μεγάλος θαυμαστής τους. Επίσης ήρθε από τη Λεμεσό ξεκινώντας στις 05:00 το πρωί και αυτό δείχνει πόσο εργατικός είναι. Δείχνει τη νοοτροπία τους».
Τα σχόλια του Αντετοκούνμπο για το γυμναστήριο του Χρίστου: «Μου είχε πει ότι δουλεύει εντελώς διαφορετικά από τον τρόπο που δουλέψαμε. Όλα αυτά μετά το τέλος της εκγύμνασης. Όμως παράλληλα μου είπε ότι εκείνη την μέρα κατάλαβε πως τελικά χρειάζεται και αυτό το είδος προπόνησης για να βελτιωθεί. Μιλήσαμε και τις επόμενες μέρες και με δόση χιούμορ μου είπε ότι ήταν ακόμη πιασμένος».

Θράσος Δημητρίου