Μετά από μία σημαντική καριέρα στα γήπεδα της Ευρώπης, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, αποφάσισε να «κρεμάσει τα παπούτσια του» και το έκανε γνωστό, μέσω βίντεο που ανήρτησε στο Instagram.

Ο 39χρονος κεντρικός επιθετικός από το Τόγκο (66 συμμετοχές, 29 γκολ), αγωνιζόταν από το καλοκαίρι του 2021 στην πατρίδα του, με τα «χρώματα» της Σεμάσι.  Στην διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο Αντεμπαγιόρ, φόρεσε την φανέλα των Μετς, Μονακό, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, με απολογισμό 207 γκολ και 65 ασίστ σε 593 συμμετοχές.

Αν και επιλέξιμος για την εθνική Νιγηρίας εκπροσώπησε τελικά το Τόγκο, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του το 2000. Ήταν μέλος της εθνικής Τόγκο η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, τη πρώτη και μοναδική έως τώρα εμφάνιση της χώρας σε Μουντιάλ. Ο Αντεμπαγιόρ ήταν ένας από τους παίκτες που βρίσκονταν στο λεωφορείο που δέχθηκε πυροβολισμούς στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2010, από το οποίο αποσύρθηκε. Όμως επέστρεψε για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2013, βοηθώντας το Τόγκο να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά, καθώς και το 2017. Έχει πραγματοποιήσει 87 συμμετοχές με το εθνόσημο και με 32 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Τόγκο και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερους διεθνείς αγώνες.