Ακόμα και αν δεν καταφέρει να πανηγυρίσει την άνοδο, είναι ήδη η μεγάλη νικήτρια. Ο λόγος για την Ομόνοια 29 Μαΐου, μία ομάδα και ένα σωματείο το οποίο το καλοκαίρι του 2018 «ζητιάνευε» να τις επιτρέψουν να δηλώσει συμμέτοχή σε ομοσπονδία και τα κατάφερε στο…παρά ένα να εγγραφεί στην Πανσόλειο ( με τη βοήθεια του μακαριστού Μάριου Πολυδώρου) ώστε να δηλώσει κανονικά την ποδοσφαιρική της ομάδα.
Αφού στο πέρασμα της από το Αγροτικό, πήρε όλους τους τίτλους, ακολούθησε η ένταξη της στη Δ’ κατηγορία το καλοκαίρι του 2019, η άνοδος της στη συνέχεια στη γ’ κατηγορία το 2020 και μετά η προαγωγή στη β’ κατηγορία το 2021.
Σήμερα και στον 5ο χρόνο της ίδρυσης, η Ομόνοια 29ης Μαΐου, είναι κυριολεκτικά στον προθάλαμο της α’ κατηγορίας.
Με τέσσερις αγωνιστικές να υπολείπονται, έχει το πάνω χέρι και αν καταφέρει να νικήσει τη
ΜΕΑΠ εντός, την Ομ.Αραδίππου εκτός, την ΑΕΖ εντός και τον Οθέλλο εκτός, ανεξάρτητά από τα άλλα αποτελέσματα, τότε θα γίνει ομάδα α’ κατηγορίας.
Μιλάμε για μία θριαμβευτική πορεία, κόντρα σε κάθε αντίθετη άποψη. Πολλοί δεν έδιναν προοπτική στην ομάδα και άλλοι την είχαν καταδικάσει σε αποτυχία.
Όλα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ακόμα και μόνο που διεκδικεί την άνοδο στη α’ κατηγορία, σημαίνει ότι το εγχείρημα του 2018, έχει πετύχει 100%, προς πίστη και δικαίωση, όσων τόλμησαν να ιδρύσουν την ομάδα και το σωματείο γενικότερα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου