Η Γιουβέντους πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ίντερ στο “Μεάτσα” με χρυσό σκόρερ τον Κόστιτς και έκανε σημαντικό βήμα για έξοδο στην Ευρώπη, πληγώνοντας παράλληλα τους νερατζούρι στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στην πρώτη 4άδα.

Το ματς

Η Ίντερ μπήκε πιο δυνατά στο Derby d’Italia και είχε την πρώτη καλή στιγμή της μόλις στο 2ο λεπτό, με το σουτ του Μπαρέλα να αποκρούεται με γροθιές από τον Σέσνι, για να συνεχίζει να έχει το μομέντουμ στο πρώτο 20λεπτο και να έχει νέα καλή στιγμή στο 18′.

Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Μπαρέλα που έπαιξε υποδειγματικά το “1-2” με τον Λουκάκου, με τον Ιταλό διεθνή αμυντικό μέσο να κάνει το δυνατό σουτ με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά τον Σέσνι να δηλώνει ξανά “παρών”, αποκρούοντας με το στήθος.

Πέντε λεπτά αργότερα τα δίχτυα κουνήθηκαν αλλά στην απέναντι εστία. Ο Ραμπιό έβγαλε ωραία την Γιουβέντους στην κόντρα συνδυαζόμενος με τον Βλάχοβιτς και τροφοδότησε τον Κόστιτς, με τον Σέρβο εξτρέμ να κάνει το συρτό διαγώνιο σουτ με το αριστερό και να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Ονάνα για το 0-1 (το γκολ κατακυρώθηκε μετά από τέσσερα λεπτά, με το VAR να ελέγχει για πιθανό χέρι είτε του Ραμπιό είτε του Βλάχοβιτς).

Το γκολ αυτό άλλαξε τη διάθεση των δύο ομαδων, με την ομάδα του Αλέγκρι να παίρνει τα πάνω της και να έχει νέα επικίνδυνη στιγμή στο 29′ με το σουτ του Σόουλε εντός περιοχής (άστοχο) και εκείνη του Ιντζάγκι να ξεθυμαίνει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την πίεσή της να είναι φλύαρη και ανούσια.

Στο δεύτερο μέρος η Ίντερ πήρε τη μπάλα στα πόδια της με στόχο να πιέσει την αντίπαλό της και η Γιουβέντους την άφησε στην αντίπαλό της θέλοντας να την πληγώσει στην κόντρα, με τους δύο προπονητές να κάνουν κινήσεις από τον πάγκο (Μικίταριαν και Ντ’Αμπρόζιο τα πρώτα νέα πρόσωπα για τους νερατζούρι, Κιέζα και Κουαδράδο για τους μπιανκονέρι) αλλά τις καλές φάσεις να απουσιάζουν από το 45′ μέχρι το 70′.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ίντερ στο δεύτερο μέρος ήταν ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ντάμφρις στο 75′ όπου ο Γκάτι έκανε σωτήρια προβολή προλαβαίνοντας τον Λουκάκου ενώ στον αντίποδα η Γιουβέντους βγήκε δύο φορές στην κόντρα στα επόμενα λεπτά όμως οι Βλάχοβιτς και Κιέζα δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή επιλογή στην τελική πάσα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα του ντέρμπι δεν άλλαξε δραματικά, με τους νερατζούρι να έχουν κατασκηνώνει έξω από την περιοχή της Γιουβέντους αλλά να μη βρίσκουν στόχο με Μικίταριαν και Τσαλχάνολγου και τους μπιακονέρι από την πλευρά τους να βρίσκουν συνέχεια ευκαιρίες για το 0-2 στην κόντρα αλλά να τις πετάνε στα σκουπίδια.

ΙΝΤΕΡ: Ονανά, Νταρμιάν (79′ Κορέα), Ντε Φράι, Ατσέρμπι, Ντάμφρις (83′ Μπελανόβα), Μπαρέλα (63′ Μικίταριαν), Τσαλχάνογλου, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο (63′ Ντ’Αμπρόζιο), Λουκάκου, Μαρτίνες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Ντε Σίλιο (75′ Κουαδράδο), Φατζιόλι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς, Σοουλέ (66′ Κιέζα (83′ Παρέδες), Βλάχοβιτς