Η Λάτσιο πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης κόντρα στη Ρόμα με 1-0 κι έκανε άλμα για το σεντόνι. Στη 2η θέση οι «λατσιάλι» και στο +5 από τη Ρόμα που βρίσκεται στην 5η θέση.

To ματς είχε πολλή τακτική αλλά ελάχιστες φάσεις στο πρώτο του μισάωρο και στο 32’ η Ρόμα έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ιμπάνιεθ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Στο 53ο λεπτό ο Αλμπέρτο έκανε το σουτ από τα 25 μέτρα αλλά ο Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα και στο 62’ ο Πέδρο πλάσαρε άστοχα από κοντά. Και στο 65ο λεπτό ο Άντερσον έβγαλε πανέμορφη πάσα στον Τζακάνι που πάτησε περιοχή από αριστερά και πάσαρε ιδανικά με το δεξιά για το 1-0.

Στο 67’ η Ρόμα σκόραρε με κοντινή προσπάθεια του Σμόλινγκ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 77’ ο Προβεντέλ έσωσε μετά από σουτ του Σπινατσόλα. Μετά τη λήξη τυ αγώνα οι παίκτες των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια και ο ρέφερι μοίρασε κόκκινες σε Μάρουσιτς και Κριστάντε.

ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Χισάι, Ρομανιόλι, Καζάλε, Μάρουσιτς, Λουίς Αλμπέρτο, Άντερσον, Τζακάνι (81’ Καντσελιέρι), Κατάλντι, Σάβιτς, Πέδρο (89’ Μπάσιτς)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεθ, Μαντσίνι, Σπινατσόλα, Σμόλινγκ, Βαϊνάλντουμ (67’ Μάτιτς), Κριστάντε, Πελεγκρίνι (84’ Σολμπάκεν), Μπελότι (67’ Έιμπραχαμ), Ζαλέβσκι, Ντιμπάλα (46’ Γιορέντε, 78’ Ελ Σααραουί)