Η Ομόνοια βρίσκεται ξανά σε τελικούς του πρωταθλήματος Futsal εκεί όπου διεκδικεί τον 16ο τίτλο της από το 2009 και μετά, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΛ. Οι πράσινοι τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να… συλλέγουν τρόπαια καθώς από το 2018 έως και το 2022 κατέκτησε 8 τίτλους! Συγκεκριμένα το 2018 κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, το 2019 έκανε το τρεμπλ με πρωτάθλημα κύπελλο και Σούπερ Καπ. Το 2020 υπήρξε η διακοπή λόγω του κορωνοϊού, όμως η Ομόνοια επέστρεψε στους τίτλους το 2021 όταν στέφθηκε κυπελλούχος ενώ σήκωσε και την «κούπα» του Σούπερ Καπ. Πλέον θέλει ξανά να επιστρέψει στην κορυφή του Κυπριακού πρωταθλήματος στο φούτσαλ και για να γίνει αυτό χρειάζεται να νικήσει την ΑΕΛ τέσσερεις φορές, αφού βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-1 και η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 5 νίκες θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον κόουτς των «πρασίνων» Παναγιώτη Παρασκευά, αναλύοντας μας το πως βλέπει τους τελικούς, τι περιμένει από την ομάδα του και πώς θα καταφέρουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα.
Αναλυτικά:
Το αρχικό σχόλιο του για τους τελικούς: «Εξαρχής, στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είμαστε ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε στους τελικούς και αναμένουμε ότι θα γίνουν καλά και ανταγωνιστικά παιχνίδια».
Τι περιμένει από τους παίκτες του: «Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε η ομάδα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Η ΑΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έδειξε συνέπεια και σταθερότητα, εν αντιθέσει με εμάς που δυστυχώς πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν μας επέτρεψαν αφενός να παρουσιαζόμαστε πλήρεις στα ματς και αφετέρου να έχουμε σταθερότητα στην απόδοση μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, εδώ που βρισκόμαστε αναμένω ότι θα παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και ανταγωνιστικοί. Οι παίκτες μου αντιλαμβάνονται το στάδιο που βρισκόμαστε. Πρόκειται για έμπειρους φουτσαλιστές με πολλά τέτοιου είδους παιχνίδια στα πόδια τους και περιμένω να βγάλουν όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν».


Πώς θα καταφέρουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα: «Για να στεφθούμε πρωταθλητές πρέπει να είμαστε σταθεροί και να έχουμε ψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλα τα ματς. Το σημερινό (13/3) παιχνίδι είναι πού σημαντικό γιατί με ενδεχόμενη νίκη μας θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό οι υπάρχουσες ισορροπίες. Γενικά, είναι μια σειρά αγώνων στους οποίους πρέπει να έχουμε το απαραίτητο πάθος αλλά και το καθαρό μυαλό για να βγάλουμε όλα όσα θετικά έχουμε και ταυτόχρονα να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας».
Για το ότι διεκδικούν τον 9ο τίτλο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (από το 2018 και μετά): «Πιστεύω πως είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας και της δουλειάς που γίνεται στο τμήμα αλλά τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Στο αγωνιστικό κομμάτι διατηρήσαμε ένα σταθερό κορμό παικτών όπου οι προσθήκες γίνονται βάσει των αναγκών που υπάρχουν. Όσον αφορά το εξωαγωνιστικό, που είναι το ίδιο σημαντικό με το αγωνιστικό, υπάρχει επίσης μια σταθερότητα με ανθρώπους που τρέχουν για όλα όσα αφορούν την ομάδα, έτσι ώστε να μπορούμε οι υπόλοιποι να δουλεύουμε απερίσπαστοι χωρίς προβλήματα».

Θράσος Δημητρίου