Mε τους αγώνες της προημιτελικής φάσης αρχίζει σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 το Κύπελλο Α Κατηγορίας Ανδρών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ». Η διοργάνωση του 49ου Κυπέλλου στην ιστορία παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον με την προημιτελική φάση να περιλαμβάνει εξαιρετικά παιχνίδια.

Στο Αθλητικό Κέντρο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» (στις 20:30) η κάτοχος του Κυπέλλου και πρωταθλήτρια Ομόνοια φιλοξενείται από την επικίνδυνη Νέα Σαλαμίνα σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τις δυο φιναλίστς του περσινού Τελικού να διεκδικούν την πρόκριση στα ημιτελικά. Στόχος και των δυο ομάδων το πρώτο βήμα, αφού τα πάντα θα κριθούν τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στην Αίθουσα «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» στην Πάφο, όπου ο Kuutio Homes Παφιακός υποδέχεται την Αναγέννηση Δερύνειας. Οι δυο ομάδες θέλουν να φθάσουν στον Τελικό της 31ης Μαρτίου. Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες με την πρόκριση να καθαρίζει τη Δευτέρα στη Δερύνεια και ίσως στο χρυσό σετ. Ο Kuutio Homes Παφιακός έχει να κατακτήσει Κύπελλο από το 2016-2017 και η Αναγέννηση Δερύνειας εδώ και 45 χρόνια από το 1977.

Η πολυνίκης του θεσμού Ανόρθωσις με 16 κατακτήσεις αρχίζει την προσπάθειά της από το Παραλίμνι όπου αντιμετωπίζει την Ε.Ν.Π. στο πλαίσιο του πρώτου προημιτελικού. Στόχος η νίκη για να μετουσιώσει την πρόκρισή της στον επαναληπτικό. Η Ε.Ν.Π. θα παλέψει στην έδρα της για να πάρει τη νίκη και να ελπίζει στον επαναληπτικό στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ». Η Ένωση αγωνίστηκε στον Τελικό Κυπέλλου το 2021 αλλά έχασε από την Ομόνοια.

Ο ΑΠΟΕΛ μετά την εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση της 2ης θέσης ξεκινά την προσπάθεια κατάκτησης του Κυπέλλου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» απέναντι στην Ολυμπιάς Φρενάρους στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ». Στόχος η πρόκριση στους ημιτελικούς κάνοντας δυο νίκες απέναντι στην ομάδα του Φρενάρους. Η Ολυμπιάς Φρ. μετά τον υποβιβασμό της θα προσπαθήσει στους αγώνες Κυπέλλου που είναι αφιερωμένο στη μνήμη ενός από τους βασικούς πυλώνες του σωματείου για το καλύτερο. Εξάλλου, η πρόκριση θα κριθεί στο Φρέναρος τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00