Μετά τις μάχες για το εισιτήριο στα προημιτελικά Champions League, επανέρχεται στην αγωνιστική δράση και το Europa League.
Η φάση των «16» της διοργάνωσης περιλαμβάνει επικίνδυνες αναμετρήσεις για τα φαβορί της διοργάνωσης, μιας και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους «8».
Μετά τα επτά γκολ και την ταπεινωτική ήττα από τη Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Μπέτις, με τους παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ να θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να σβήσουν, σε κάποιο βαθμό, τις αναμνήσεις του κυριακάτικου ντέρμπι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, μόνο εύκολο δεν θα είναι, μιας και οι «βερδιμπλάνκος» διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο και πριν λίγες ημέρες έκοψαν τον δρόμο της Ρεάλ Μαδρίτης προς… τον τίτλο, παίρνοντας την ισοπαλία (0-0).
Η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος, Άρσεναλ, φιλοξενείται στη Λισαβόνα από την Σπόρτινγκ. Η αρμάδα του Μικέλ Αρτέτα θέλει να… κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αλλά για να το κάνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο των «δράκων», οι οποίοι, ειδικά στην έδρα τους, μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζημιά.
Όσον αφορά τους ιταλικούς συλλόγους, οι αναμετρήσεις τους είναι εξίσου δύσκολες και σε καμία περίπτωση βατές. Η Γιουβέντους, η οποία θέλει να κατακτήσει πάση θυσία το Europa Legue, μιας και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, μετά το -15 στο πρωτάθλημα, υποδέχεται την σκληροτράχηλη Φράιμπουργκ. Από την άλλη, η Ρόμα φιλοξενεί τη Σοσιεδάδ στο «Ολίμπικο», με τους Βάσκους να πηγαίνουν στη Ρώμη με… άγριες διαθέσεις, μιας και θέλουν πολύ να κατακτήσουν έναν τίτλο, έχοντας και ένα πολύ καλό σύνολο.
Τέλος, η πολυνίκης της διοργάνωσης, Σεβίλλη, φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε, με τους Ανδαλουσιάνους να έχουν, φυσικά, ως στόχο, και πάλι την… κούπα, η οποία θα τους δώσει την πρόκριση στο επόμενο Champions League, μιας και στο πρωτάθλημα τα έχουν κάνει… μαντάρα.
Παρά την κακή αγωνιστική της παρουσία τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι έχει δείξει πως έχει τον τρόπο να σηκώσει το τρόπαιο και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Europa League:

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Φερεντσβάρος (19:45)

Ουνιόν Βερολίνου-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

Ρόμα-Σοσιεδάδ

Σπόρτινγκ-Άρσεναλ

Γιουβέντους-Φράιμπουργκ (22:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπέτις

Σαχτάρ-Φέγενορντ

Σεβίλλη-Φενέρμπαχτσε