Είναι η εμμονή της. Ο πόθος της. Το ανεκπλήρωτο της όνειρο. Έχει κάνει τα πάντα. Έχει φέρει τους πάντες. Έχει ξοδέψει για μεταγραφές όσο είναι ο προϋπολογισμός ολόκληρων κρατών. Και κάθε χρονιά, εκεί κατά τον Μάρτιο αποχαιρετά συνήθως και φτου κι από την αρχή!
Τι κι αν έχει τα δύο μεγαλύτερα παγκόσμια ποδοσφαιρικά υπερόπλα που βρέθηκαν στον τελικό του πρόσφατου Μουντιάλ; Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Μπαπέ θα δουν από τον καναπέ την συνέχεια του Champions League, αφού τους απέκλεισε κάποιος που τον είχαν στο Παρίσι για να κάνει μόνο αγγαρειοδουλειές: ο Ερίκ Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ!
Ο Καμερουνέζος σκόραρε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο Μόναχο, ο Γκνάμπρι τελείωσε την δουλειά και οι Γάλλοι έφυγαν για μία ακόμα φορά με σκυμμένο το κεφάλι, στον 5ο αποκλεισμό τους τα 7 τελευταία χρόνια από το πρώτο νοκ-άουτ του Champions League!

Το πάλεψε στο πρώτο…
Καμιά φορά υπάρχουν επιστροφές παικτών που δημιουργούν αδιέξοδα και απουσίες που ανοίγουν νέους δρόμους, νέες οπτικές. Η απουσία του Νεϊμάρ έκανε τον Γκαλτιέ να επιλέξει ένα πιο συμπαγές 3-5-2, που ήταν λιγότερο θεαματικό, αλλά πολύ πιο ταιριαστό απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.
Με τρεις καθαρούς χαφ, οι Γάλλοι είχαν πολύ μεγαλύτερο έλεγχο του ρυθμού, αλλά και του χώρου. Δεν άφησαν την Μπάγερν να πατήσει στην περιοχή τους και είχαν τις πιο καθαρές ευκαιρίες να μπουν αυτοί μπροστά στο σκορ.
Για να δούμε μία, οποιαδήποτε τελική προσπάθεια, έπρεπε να φτάσουμε στο 16ο λεπτό και σε ένα συρτό σουτ του Γκορέτσκα εκτός περιοχής, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ντοναρούμα, με τους Βαυαρούς να μην παίρνουν κι αυτοί πολλά ρίσκα.
Η Παρί έψαχνε σε κάθε φάση το ανοιχτό γήπεδο και την πρώτη φορά που βρήκε φάση στην πλάτη της άμυνας άγγιξε το γκολ. Ο Νούνο Μέντες έφυγε στην αντεπίθεση και έκοψε στον Μέσι, όμως ο Αργεντινός στις δύο προσπάθειες που επιχείρησε έπεσε σε ένα δάσος ποδιών από Ζόμερ και Ντε Λιχτ που του στέρησαν το γκολ (25’).
Ο κορυφαίος της Μπάγερν Μονάχου σε ένα ακόμα ματς ήταν ο Μουσιάλα, ο οποίος αν και έπαιξε σε άβολη θέση για αυτόν (εξτρέμ), είχε την καλύτερη στιγμή για την Μπάγερν στο πρώτο μέρος, όταν το διαγώνιο συρτό εντός περιοχής βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Ντοναρούμα (31’).
Η φάση του ματς όμως έγινε λίγο πριν την ανάπαυλα. Σε γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω, ο Ζόμερ την είδε… δεκάρι και άρχισε τις ντρίμπλες, όμως έχασε την μπάλα.
Ο Βιτίνια πλάσαρε στην κενή εστία, όμως ο Ντε Λιχτ έσωσε πάνω στην γραμμή το σίγουρο γκολ (38’) σε μία φάση που πανηγυρίστηκε σαν γκολ στην Αλιάντς Αρένα!
Ο τραυματισμός του Μαρκίνιος (36’) άφησε τους φιλοξενούμενους από τον αρχηγό τους, ενώ σαν να μην έφτανε αυτό ο αντικαταστάτης του Μουκιελέ έγινε κι αυτός αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο.

Τα θαλάσσωσε στο δεύτερο…
Κι αυτό έπαιξε ρόλο στην αμυντική ισορροπία της Παρί που στο δεύτερο ημίχρονο έχασε την σιγουριά της πίσω. Στην πρώτη φορά που οι Γερμανοί πέρασαν σέντρα στο κέντρο της άμυνας, βρήκαν γκολ με κεφαλιά του Τσούπο-Μοτίνγκ (52’), όμως για καλή τύχη της Παρί ο ακάλυπτος Μίλερ έκανε συμμετοχή στην φάση και το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Λίγο αργότερα όμως οι Γάλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. Ο Μίλερ με τον Γκορέτσκα έκαναν παγίδα στην πρώτη πάσα, ο Βεράτι έχασε την μπάλα με υποψία φάουλ και ο Τσούπο-Μοτίνγκ σε κενή εστία έκανε το 1-0 (61’), σκοράροντας απέναντι στην παλιά του ομάδα.
Ο Ζόμερ είπε «όχι» σε καρφωτή κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος που θα μπορούσε να κάνει άμεσα το 1-1 και από εκεί και μετά το ματς έχασε κάθε ισορροπία.
Ο Σανέ που πέρασε ως φορ σπατάλησε τρεις καλές κόντρα επιθέσεις (72’, 74’, 78’), όμως το 2-0 ήταν πιο κοντά από το 1-1. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 90ό λεπτό για να επαληθευτεί αυτό, με τον Γκνάμπρι να τελειώνει ιδανικά μία ακόμα φάση στο επιθετικό τρανζίσιον και να τελειώνει και την δουλειά (2-0), με τον Ντοναρούμα να σώζει στις καθυστερήσεις και τρίτο γκολ σε προσπάθεια του Ντέιβις και τον βοηθό να σηκώνει σημαιάκι σε υπέροχο τελείωμα του Μανέ που ήθελε κι αυτός ένα γκολ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ζόμερ, Στάνισιτς, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ, Μίλερ (86’ Κανσέλο), Μουσιάλα (82’ Μανέ), Κομάν (86’ Γκνάμπρι), Τσούπο-Μοτίνγκ (68’ Σανέ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Χακίμι, Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος (36’ Μουκιελέ / 46’ Μπιτσιαμπού), Ντανίλο, Νούνο Μέντες (82’ Μπερνάτ), Βεράτι, Βιτίνια (81’ Εκιτικέ), Φάμπιο Ρουίθ (75’ Ζαΐρ-Εμερί), Μέσι, Μπαπέ.