Ο Μόιζε Κεν μπήκε ως αλλαγή στο 89ο λεπτό του ΡόμαΓιουβέντους και πέρασε στα βιβλία της ιστορίας βλέποντας απευθείας κόκκινη κάρτα μέσα σε 40′, με τον φορ των μπιανκονέρι να τιμωρείται με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ της Ρόμα από το 53ο λεπτό χάρη στη βολίδα εκτός περιοχής του Τζανλούκα Μαντσίνι (πρώτο του γκολ μετά από το 2021) ο Μάσιμο Αλέγκρι αποφάσισε να ρίξει στο 89′ το τελευταίο του χαρτί, τον Μόιζε Κεν, με τον ίδιο να φροντίζει όμως μέσα σε χρόνο dt για να… καεί. Ο 23χρονος φορ κλώτσησε εκνευρισμένος τον σκόρερ των τζαλορόσι σε διεκδίκηση της μπάλας και είδε τον διαιτητή να του δείχνει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 90′, μόλις 40 δευτερόλεπτα από την είσοδό του, για να γράψει μαύρη ιστορία με την Γιουβέντους. Και αυτό γιατί όχι μόνο δέχτηκε την πιο γρήγορη αποβολή στη φετινή Serie A αλλά ανέβηκε σε ένα ιδιότυπο πόντιουμ, με την αποβολή του να είναι η τρίτη πιο γρήγορη όλων των εποχών στο Καμπιονάτο, πίσω από τους Τζιουζέπε Λορέντσο της Μπολόνια (στα 10′, στις 9 Δεκεμβρίου 1990) και Τζούλιο Μιλιάτσιο της Αταλάντα (στα 32”, στις 6 Δεκεμβρίου 2015).

Φυσικά, μετά από την αποβολή του που τον έκανε… ρέκορντμαν, ήρθε η ώρα της απονομής δικαιοσύνης, με τον αθλητική δικαστή να ανακοινώνει την Τρίτη (07/03) τις ποινές της 25ης αγωνιστικής και να γίνεται γνωστή και εκείνη του Κεν. Αυτή θα είναι αποκλεισμός δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 10.000 ευρώ, με τον παίκτη να τίθεται αυτόματα νοκ-άουτ από τα προσεχή ματς πρωταθλήματος της “βέκια σινιόρα” απέναντι σε Σαμπντόρια (12/03, εντός) και Ίντερ (19/03, εκτός).
Σύμφωνα μάλιστα με την “Stampa”, αυτή δεν θα είναι η μοναδική τιμωρία που θα επιβληθεί στον 23χρονο Ιταλό διεθνή φορ, με τη διοίκηση της Γιουβέντους να εμφανίζεται διατεθειμένη να του επιβάλλει επιπλέον πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ.