Τη λανθασμένη νοοτροπία που προσέγγισε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με την Αρμάνι κατέδειξε ως βασικό λόγο της ήττας ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Στο ίδιο μήκος κύματος με όσα είπε στο flash interview (όταν δήλωσε ότι «πρέπει να ρωτήσουμε τους παίκτες μας γιατί παίξαμε έτσι») ο Έλληνας τεχνικός τόνισε συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου.
«Θα ήθελα να συγχαρώ την Αρμάνι για τη νίκη και τη διάθεση που έπαιξε, παρ’ όλο που δεν έχουν ενδιαφέρον για να προκριθούν στα πλέι οφ. Τα κλεψίματα που έκαναν και τα λάθη που μας ώθησαν, μας στέρησαν τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι.
Πήραν όλες τις 50-50 μπάλες, στο παρκέ και στον αέρα. Είχαν τεράστιο κίνητρο να παίξουν εναντίον μας. Εμείς παίξαμε αλαζονικά, νομίζαμε ότι θα νικήσουμε χωρίς να παλέψουμε.
Πρέπει να συγχαρούμε την Αρμάνι και να προχωρήσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είχαμε 7 συνεχόμενες νίκες και τέτοιες ήττες μας βοηθούν να αναπροσαρμόσουμε κάποια πράγματα».
Με αφορμή, δε, μια ερώτηση για τα σχήματα της Αρμάνι και τον τρόπο που αξιοποίησε τους ψηλούς της, ο Μπαρτζώκας συμπλήρωσε:
«Εμείς έχουμε παίξει πολλές φορές με ομάδες που παίζουν με φόργουορντ. Δεν νομίζω ότι μας πλήγωσε αυτό. Σήμερα οι παίκτες μας δεν ήταν σε καλή μέρα, όσον αφορά την προσέγγιση.
Ο Φόιτμαν είναι φανταστικός παίκτης, ο Μέλι έχει εμπειρία, όπως και ο Χάινς. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ταλέντο τους, αλλά κυρίως έχει να κάνει με τη δική μας προσέγγιση».